Sødalen nomineret til arkitekturpris

Med Sødalen er det lykkedes at etablere et område, som både klimasikrer byen, men også fungerer som en lille naturperle. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard

Sødalen nomineret til arkitekturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere har nomineret det nye rekreative område i Egtved, Sødalen, til Borgernes Arkitekturpris 2017 for Vejle Kommune. Borgerne kan nu stemme, om det er Sødalen eller et af de seks andre nominerede projekter, som skal vinde.

Egtved: Engang var den gamle gartnerigrund ved Dalgade et vådt og utilgængeligt område. Nu er der etableret regnvandsbassiner, der kan trække meget af det regnvand, som før ville give kloakkerne problemer ved skybrud.

Men der er ikke kun tænkt på at klimasikre. Der er også tænkt på det æstetiske. Området er nu forvandlet til et grønt, rekreativt område, som allerede er blevet et yndet udflugtsmål for byens borgere men også borgere udefra.

Sødalen, som området er kommet til at hedde, er nu blevet nomineret til prisen Borgernes Arkitekturpris i Vejle Kommune. Kommunen udvælger hvert år en række projekter blandt dem, der er er bygget færdig i det forgangne år - i år altså de projekter, der er afsluttet i 2017 - som bliver nomineret til Borgernes Arkitekturpris. Samtidig har borgerne også mulighed for at komme med forslag til projekter, som de mener, fortjener den anderkendelse. I år har borgere valgt at nominere blandt andre Sødalen, som er endt med den endelige liste med syv nominerede projekter.

Frem til 3. september har borgerne via Vejle Kommunes hjemmeside mulighed for at stemme, og indtil videre er mange stemmer gået til Egtveds nye rekreative plet.

Borgenes Arkitekturpris
Vejle Kommune uddeler hvert år Borgernes Arkitekturpris til et projekt, der er afsluttet det forgangne år. I år gælder det dermed projekter afsluttet i 2017.

I alt er der syv nominerede, heriblandt Sødalen i Egtved.

Via Vejle Kommunes hjemmeside kan alle borgere give deres stemme til kende frem til 3. september.

Årets vinder offentliggøres på Arkitekturens Dag 1. oktober på Banegårdspladsen klokken 14-16.30.

Sødalen har fået værdi

At Sødalen er blevet nomineret og allerede har trukket en del stemmer, er der formentlig flere forklaringer på, mener stadsarkitekt i Vejle Kommune Lisbeth Wolters. Hun er en af dem, der har været med til at nominere projekter for Vejle Kommune.

- Jeg tror, at når borgerne stemmer på Sødalen, skyldes det blandt andet, at det før var et utilgængeligt sted, som nu har fået en værdi for byen som et udflugtsmål samtidig med, det løser et konkret problem. Samtidig er området udformet, så det passer ind i naturens omgivelser og giver et fint sammenspil med den smukke natur, der er i området i forvejen, forklarer hun.

Stadsarkitekten tror, at Sødalen kan være en inspiration til andre steder, hvor man vil arbejder med klimasikring af byer.

- Regnvand behøver ikke bare ledes ned i rørene og så væk. Man kan faktisk i stedet skabe nogle skønne områder, som giver mérværdi for byen, siger Lisbeth Wolters.

Sødalen nomineret til arkitekturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce