Arbejde syner ikke af meget: Renovering af kirke følger planen

Hvejsel Kirkes tag får den store tur i øjeblikket. Men det ser udefra ikke ud som om, der sker noget. Men det gør der, og tidsplanen holder. Arkivfoto: Mette Mørk

Arbejde syner ikke af meget: Renovering af kirke følger planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreløbig er der ingen grund til bekymring. Tidsplanen holder, og Hvejsel Kirke skal nok blive klar til biskoppens besøg

Hvejsel: Det ser ikke ud af meget udefra, det arbejde der i øjeblikket er i gang med at skifte store dele af taget på Hvejsel Kirke. En og anden har derfor stillet sig selv det meget logiske spørgsmål: Er de gået i stå?

Det er de ikke, lyder det beroligende svar fra kirkeværge Henrik Uhrskov.

- Der er mange, der har ringet. Så jeg har talt med arkitekt Kuno Mielby tirsdag i sidste uge, og arkitekt og håndværkere er enige om, at tidsplanen holder. De er færdige med taget sidst i oktober, og så er der en lille månedstid til at rydde op, så vi kan være klar til genåbning af kirken med besøg af biskoppen 2. december, siger Henrik Uhrskov.

De er færdige med taget sidst i oktober, og så er der en lille månedstid til at rydde op, så vi kan være klar til genåbning af kirken med besøg af biskoppen 2. december.
Henrik Uhrskov

Pillearbejde

Det er lidt af et pillearbejde at skifte tag på kirken, fordi dens status og alder gør, at Nationalmuseet bestemmer, hvordan det skal foregå. Ellers havde man nok rykket hele tagkonstruktionen af og lagt noget andet på. Men her skifter man kun det absolut nødvendige i spærkonstruktionen.

Gulvbrædder vurderes bræt for bræt, om de kan genbruges eller skal udskiftes. Nationalmuseet har bedt om fem centimeters prøvestykker, der kan danne grundlag for at sige noget om alderen af trækonstruktionen. Tidligere er der kommet årstal frem fra adskillige årtier omkring år 1400. Tidligere har man åbenbart også kun skiftet det nødvendige ud.

- Der har været mere råd end ventet. Det kan være svært at se, før man fjerner murværket. Noget af remmen var så rådden, at den kunne støvsuges væk.

- Men der har trods alt været lagt så meget luft ind i tidsplanen, at det er gået alligevel. Der har også været godt vejr at arbejde i. Der er stort set intet af arbejdet at se udefra, men det ser flot ud indefra, siger Henrik Uhrskov.

Arbejde syner ikke af meget: Renovering af kirke følger planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce