Ny bro over skinnerne skal stå klar senest i 2022

Gangbroen til perronøen skal fjernes, og skiftes ud med en ny med elevatorer. Det vil ske senest i 2022. Arkivfoto

Ny bro over skinnerne skal stå klar senest i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banedanmark fastlår, at man stadig arbejder på at få en ny gangbro over skinnerne ved Børkop Station. Der opstod ellers forvirring om, hvilken løsning det bliver.

Børkop: Senest i 2022 vil Banedanmark gå i gang med at bygge en helt ny perronadgangsbro over skinnerne på Børkop Station.

Der var ellers opstået forvirring omkring projektet. Ikke fra Banedanmarks side, for her arbejder man bare videre med de planer, som for længst er sat i søen, men der opstod forvirring ved et borgermøde for et par uger siden.

- Ved kaffemødet mellem borgmesteren og borgerne for et par uger siden, spurgte en borger omkring overgangen ved stationen. Jeg var også til stede, og jeg mente bestemt, at jeg kunne bidrage med et svar. Men jeg føler efterfølgende, at mit svar måske kunne misforstås eller ikke var klar nok, da der har været flere løsninger gennem tiderne. Så jeg har valgt at undersøge det nærmere ved at spørge Banedanmark, siger Morten Kristensen.

Broen flyttes
Grunden til at Banedanmark ikke bare går i gang med at skifte den nuværende gangbro ud, skyldes at den først skal projekteres og det skal passe ind i det gigantiske projekt Banedanmark er i fuld gang med. Nemlig elektrificeringen af store dele af Danmark, deriblandt lige nu strækningen mellem Fredericia og Aarhus.

Det kræver ekstra meget plads at få gjort plads til de nye ledninger, og derfor skal gangbroen i Børkop, uanset hvad, skiftes ud. Den er ganske enkelt for lav. Da der desuden skal udvides med elevatorer på hver perron, vælger man at flytte gangbroen ned i modsatte ende af perronerne, hvor der er mere plads til den nye bro.

Der vil stadig være adgang til ø-perronen, mens den nye bro bygges.

Bliver ikke en tunnel

Og svaret tilbage er altså, at der bliver tale en perronadgangsbro. Der har ellers også tidligere været snak om en tunnel under skinnerne. Dog uden den løsning for alvor har været i spil.

- Men jeg kunne huske, at der var snak om det, og det var det, der lige forvirrede mig. Jeg kunne ikke helt huske, hvad det endte med med hensyn til tunnellen, så derfor måtte jeg lige få mig mere klædt på i den sag, siger Morten Kristensen.

Modsatte ende

Gangbroen over skinnerne på Børkop Station har, og stadig er, en torn i øjet på mange brugere af gangbroen. Den er stejl og svært fremkommelig, hvis man er gangbesværet eller eksempelvis har en barnevogn med.

Men der kommer en ny perronbro, og den kommer til at ligge i modsatte ende af perronen end den nuværende bro.

- Der bliver tale om en perronadgangsbro, hvor der vil være to elevatorer. I skrivende stund er projektgrundlaget på plads, men der er endnu et stykke vej, inden vi får den endelige tidsplan på plads. Men det er stadig planen, at opførslen af den nye bro kommer til at ske i perioden mellem 2020 til 2022. Altså tre år. Grunden til, at vi ikke kan sige det mere præcist er, at det er et puslespil, der skal passe med de andre knap 40 projekter, vi har gang i mellem Fredericia og Aarhus, forklarer Søren Berg Paarup, der er projektleder hos Banedanmark.

Den nuværende gangbro er fra 1966, og den bliver stående, mens den anden bygges.

Ny bro over skinnerne skal stå klar senest i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce