Forældrepar frifundet for anklager om grov vold og trusler mod datter

Forældreparret fra Brejning blev frifundet for anklagerne om vold mod deres datter. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Forældrepar frifundet for anklager om grov vold og trusler mod datter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et forældrepar fra Brejning var tiltalt for blandt andet at have slået deres teenagedatter med et strygejern. Forældreparret blev frifundet i byretten.

Brejning: Et forældrepar fra Brejning har været tiltalt for mishandling af deres egen datter samt for at true datteren på livet, hvis hun vidnede mod sine forældre.

Men parret blev ved Retten i Kolding frifundet.

Ægteparret, en kvinde på 40 år samt en mand på 53 år, var tiltalt for tilbage i marts måned at have slået deres 17-årige datter i hovedet og på kroppen med et strygejern. Desuden var parret sigtet for at have slået datteren adskillige gange gennem et par år.

Derudover var ægteparret tiltalt for at have truet datteren til at tie stille. Det skulle være sket ved, at moren havde sagt til datteren, at hvis hun sagde noget om volden til myndighederne, ville en onkel finde hende og slå hende ihjel.

Anklagemyndigheden vurderede, at der var tale om så grov en form for vold, at man gik efter ti måneders ubetinget fængsel til begge forældre, hvilket ligeledes ville betyde udvisning af forældrene, der begge er fra Syrien og har fået opholdstilladelse i Danmark.

Ændrede forklaring

Tilbage i marts havde den unge pige fortalt sin historie til en ungdomskonsulent, som gav sagen videre til de sociale myndigheder.

Det betød, at pigen blev hentet på sin bopæl i Brejning, og hun blev blandt andet tjekket på skadestuen, hvor det kunne konstateres, at den unge pige havde rygsmerter, men at der ikke var synlige tegn på vold.

Ud fra pigens ord indberettede de sociale myndigheder sagen til politiet, men da sagen torsdag kom for retten, havde den 17-årige pige dog ændret sin forklaring. Hun forklarede, at hendes smerter skyldtes et fald samt det faktum, at hun dengang var meget forkølet.

Hun forklarede ligeledes, at hendes forældre aldrig havde slået hende. Og at hun følte sig misforstået af både kommunens folk samt politiet.

Ikke bevist

Anklagemyndigheden mente, at de sociale myndigheders ord var så troværdige, at forældrene burde straffes. Forsvareren mente, at der ikke var skyggen af bevis.

Efter en kort votering blev dommeren og de to domsmænd enige om, at forældrene skulle frifindes, for det kunne ikke bevises, at forældrene havde gjort det, de var sigtet for.

Det fik den 17-årige pige til at bryde ud i glæde, og familien forlod retten sammen.

Forældrepar frifundet for anklager om grov vold og trusler mod datter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce