Mini-traktorer mødes til stævne i Gludsted

Traktorer kommer i alle størrelser. Her er det for eksempel en stor og en lillebitte Massey Ferguson ved et traktorstævne. Søndag 16. september kan man se flere mini-traktorer af forskellige mærker dyste i Gludsted. Arkivfoto

Mini-traktorer mødes til stævne i Gludsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veteran Mini Traktor Klubben arrangerer stævne på Isenbjergvej søndag 16. september.

Gludsted: Normalt plejer de at være de store traktorer, der løber med overskrifterne, når der er traktortræk og lignende arrangementer. Men der findes faktisk også mange mennesker, der holder af små traktorer.

Nogle af dem er med i den landsdækkende klub Veteran Mini Traktor Klubben, hvor medlemmerne samler på små ældre traktorer, der måske ikke har så voldsomt mange hestekræfter, men til gengæld masser af charme - og sjove navne såsom Wheel Horse, Gutbrod og Nibbi.

Søndag 16. september kan man se et bredt udvalg af disse mini-traktorer i sving i nærheden af Gludsted. På Isenbjergvej 10 ved Gludsted arrangerer Veteran Mini Traktor Klubben nemlig et stævne, hvor de små maskiner ikke blot bliver udstillet og beundret - de skal skam også sættes i arbejde med at pløje og harve.

Stævnet på Isenbjergvej varer fra klokken 10 til cirka 16, oplyser en af arrangørerne, Christian Møller fra Nørre Snede.

Han er selv en entusiastisk samler af små traktorer og har en stribe eksemplarer af forskellige mærker. Blandt andet har en en traktor af mærket Gutbrod, en lille John Deere, en Allis-Chalmers og en eksotisk italiensk traktor af mærket Nibbi.

Ikke kostbare maskiner

- De er jo ikke så voldsomt dyre, de små traktorer. De er til at betale for almindelige mennesker, og man kan komme langt for 10.000 kroner, siger Christian Møller.

Han har selv en vis teknisk indsigt, da han tidligere har undervist på tekniske skoler. Nu om dage er han efterlønner.

- Jeg har samlet på små traktorer i nogle år, og ved siden af har jeg også et par gamle motorcykler og biler, fortæller 63-årige Christian Møller.

Mini-traktorer bruges til mange forskellige formål, og ses ofte i sving på blandt andet gartnerier, kirkegårde, parker og haveanlæg.

Mini-traktorer mødes til stævne i Gludsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce