Anklage: 29-årig voldtog mindreårig tre dage i træk

En 29-årige vejlenser er tiltalt for voldtægt i en nævningesag, som finder sted ved Retten i Kolding onsdag, torsdag og fredag. Arkivfoto

Anklage: 29-årig voldtog mindreårig tre dage i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag indledes en tre dage lang nævningesag ved Retten i Kolding. En 29-årig vejlenser er anklaget for voldtægt.

Vejle: Det er yderst begrænset, hvad anklageren fra Sydøstjyllands Politi, Susan L. Nielsen, ønsker at fortælle forud for den sag, der onsdag morgen tager sin begyndelse ved Retten i Kolding.

Her er en 29-årig vejlenser anklaget for - med vold - at have tiltvunget sig samleje med en 14-årig pige på en adresse i Vejle.

Og der er ikke bare tale om et enkeltstående tilfælde.

Ifølge anklageskriftet skal den 29-årige have gentaget voldtægten af den 14-årige pige tre dage i træk: Om aftenen 24. februar, om aftenen 25. februar og igen om morgenen 26. februar.

I anklageskriftet står det beskrevet, at den 29-årige forud for hver voldtægt trak tøjet af den 14-årige pige og holdt hende fast, hvorefter han voldtog hende.

Voldtægterne havde i henhold til anklagerne både vaginal, oral og anal karakter.

Sådan lyder tiltalen
Den 29-årige vejlenser er tiltalt for overtrædelse af straffelovens §216, stykke 1, nummer 1, jævnfør §222 stykke 1: Voldtægt af barn under 15 år.

Anklagen lyder også på overtrædelse af §225, som omfatter andet seksuelt forhold end samleje.

Strafferammen ligger på op til otte års fængsel.

Fire års fængsel eller mere

Anklageren ønsker forud for sagen ikke at oplyse, hvordan den 14-årige pige og den 29-årige tiltalte kender hinanden.

- Jeg vil heller ikke udtale mig om sagens nærmere omstændigheder,. På grund af dens karakter bliver sagen kørt som en nævningesag, fordi vi har en påstand om fire års fængsel eller derover, fortæller Susan L. Nielsen.

Hun uddyber, at den tiltalte skal afgive forklaring på retssagens første dag, onsdag. Herefter skal dommere og nævninge høre den 14-årige piges forklaring. Hun møder dog ikke selv op i retten, men der er blevet gennemført en videoafhøring af hende, som formentlig vil blive afspillet i retten for lukkede døre.

På torsdag skal et enkelt vidne afgive forklaring, hvorefter sagens dokumenter skal fremlægges, inden forsvarer og anklager skal komme med deres sammenfattende udlægninger af sagen.

Herefter bliver der torsdag eftermiddag taget stilling til skyldsspørgsmålet.

Hvis den 29-årige bliver fundet skyldig i voldtægt, skal dommere og nævninge nå frem til en udmåling af straffens varighed i løbet af fredag, fortæller anklageren.

Anklage: 29-årig voldtog mindreårig tre dage i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce