Omstridt uheldskryds under lup: Hellere gøre lidt for meget end lidt for lidt

Efter Jens Albrechtsen første gang stod frem i Vejle Amts Folkeblad og fortalte om det farlige kryds i Skovgade, har Vejle Kommune sat ekstra vigepligtstavler op før krydset. Arkivfoto: Leif Baun

Omstridt uheldskryds under lup: Hellere gøre lidt for meget end lidt for lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ekstra vigepligtstavle samt en række hajtænder, der bliver malet op, skal gøre et omdiskuteret kryds i Jelling mere sikkert. Men ændringerne er ikke gennemgribende nok, mener lokal borger.

Jelling: Der er nu blevet sat et foreløbigt punktum i sagen om krydset, hvor Bredager og Amhøjvej støder til Skovgade.

Krydset er en central del af Jellings skolevej, og er et kryds, hvor der har været flere uheld og "tæt-på-situationer" de senere år, fordi krydset ligger på en forhøjning, så man ikke kan se det på afstand.

Det havde fået Jelling-borgeren Jens Albrechtsen, der bor tæt på krydset, til at råbe Vejle Kommune op via Vejle Amts Folkeblad og Facebook. Tidligere havde han nemlig flere gange kontaktet kommunen for at få gjort noget ved krydset - dog uden held.

Når vi ved, at det er sted med mange uheld, kan jeg undre mig over, at kommunen ikke er mere gennemgribende i sine tiltag.
Jens Albrechtsen

Savner mere gennemgribende tiltag

Men i midten af august kom der et mindre gennembrud, da Vejle Kommune valgte at sætte nye vigepligtskilte op før krydset. To gange har sagen også været på dagsordenen hos teknisk udvalg i Vejle Kommune.

- Udover de nye skilte, som allerede er sat op, vil vi male hajtænderne op på vejen, da de er lidt slidte. Det er vores tiltag i første omgang, og så vil vi naturligvis følge med og kigge på yderligere tiltag, hvis det bliver nødvendigt, siger Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune.

Hvorvidt disse tiltag kommer til at hjælpe eller ej, er for tidligt at vurdere, men tilbage i Jelling sidder Jens Albrechtsen stadig med rynket pande.

- Det er rart, at der endelig er sket noget, men det er utroligt, at der skal så meget støj til, før man kommer ud af busken. Når vi ved, at det er sted med mange uheld, kan jeg undre mig over, at kommunen ikke er mere gennemgribende i sine tiltag, siger Jens Albrechtsen.

Hellere lidt for meget

Blandt forslagene til at gøre krydset mere sikkert har været et fuldt-stop skilt eller en vigepligtstavle med lys, der blinker, når en bilist nærmer sig.

Står det til Jens Albrechtsen er den ultimative løsning at lave et lyskryds, men han er også åben over for andre tiltag.

- Generelt mener jeg, at man hellere skal gøre lidt for meget end lidt for lidt, når det kommer til farlige kryds som dette. Idéen med at sætte en lysende vigepligtstavle op, synes jeg bare, at de skal gøre noget ved så hurtigt som muligt. Det vil også medvirke til, at folk, der ikke kender Jelling så godt, kan blive opmærksomme på krydset, siger Jens Albrechtsen.

Omstridt uheldskryds under lup: Hellere gøre lidt for meget end lidt for lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce