Vejlenserne til kamp mod hudkræft: Masser af penge overrakt

Med checken i hånden kan Vibeke Koudahl (til højre i midten) som specialeansvarlig overlæge og tovholder på projektet komme i gang tidligere end forventet. Overfor initiativtagerne til Vejle mod Hudcancer - Christina Omann Clemmensen og Niels Flemming Hansen. Foto: Zarah Leth Grothe

Vejlenserne til kamp mod hudkræft: Masser af penge overrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De har undervejs kæmpet, men også grinet. Kulminationen nåede de fire initiativtager i går, da de på festglade vejlenseres vegne gav 464.300 kroner til et projekt på organ- og plastikkirurgisk afdeling.

Vejle: Der blev sagt tillykke. Der blev skålet. Og måske spiste de fleste også et lille stykke kransekage.

Men der var da også nok at fejre, da omkring 30 mænd og kvinder tirsdag eftermiddag var samlet i et ambulatorium på Vejle Sygehus. Her overrakte fire vejlensere en check på næsten en halv million kroner til kampen mod hudkræft.

Forud går tre års arbejde, som to gange under navnet Vejle mod Hudcancer er mundet ud i gallaaften med auktion, hvor gæsterne har kunnet byde på alt fra pelse til ferierejser.

Initiativtagerne har derimod sørget for at få det halve af byen til at bakke op og donere mad, musik og alt andet til den festlige lejlighed. Dermed blev det denne gang muligt at skrabe 464.300 kroner sammen til et forskningsprojekt på organ- og plastikkirurgisk afdeling.

Det rører mig i særlig grad, når private personer går sammen og knokler for en sag.
Mads Koch Hansen, lægelig direktør
Foto: Zarah Leth Grothe
Foto: Zarah Leth Grothe

Direktør rørt over donation

- Vores kalendere har været udsat for et noget større pres end normalt, men vi besluttede os for at tage et år mere. Hvorfor? Fordi formålet er super godt, forklarede Niels Flemming Hansen.

Ved siden af stod hans medsammensvorne Christina Omann Clemmensen, Dorthe Maglehøj og Birgitte Busk Mikkelsen.

De havde selskab af sygeplejersker, læger og ledelsen fra afdelingen, der modtog pengene med stor tak, men det gjorde bestemt også den øverste direktion på hospitalet.

Her er man med jævne mellemrum vant til at tage imod donationer, men sjældent som her.

- Det rører mig i særlig grad, når private personer går sammen og knokler for en sag. Som en del af lokalsamfundet vælger I så at støtte forskningen på Vejle Sygehus. Det kommer til at gøre gavn for mange patienter, takkede lægelig direktør Mads Koch Hansen, Sygehus Lillebælt.

Kortere ventetid for patienten

Beløbet går som nævnt til et projekt, som vil forbedre behandlingen af personer med hudkræft.

Hvis de eksempelvis opdager cancer i ansigtet, kan de undervejs godt ske at skulle forbi både en øjenlæge, plastikkirurg og onkolog. Mellem de møder kan ventetiden tilsammen godt ende på flere par måneder.

Istedet vil man nu sætte lægerne sammen, så patienten kun skal komme en enkelt gang.

- Ved et endnu bedre samarbejde kan vi komme hurtigere i gang med den rette behandling. Det glæder vi os meget til, og med denne hånd i ryggen, kan vi komme i gang tidligere end forventet, sagde Vibeke Koudahl som specialeansvarlig overlæge på organ- og plastikkirurgisk afdeling.

Vejlenserne til kamp mod hudkræft: Masser af penge overrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce