Tumult i retten: Tiltalt forlod retslokalet med hænderne fikseret til kroppen

Tiltalt i en retssag om drabsforsøg i Middelfart blev onsdag ført ud af retten efter tumult. Arkivfoto: Michael Bager.

Tumult i retten: Tiltalt forlod retslokalet med hænderne fikseret til kroppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssag mod 35-årig mand var kun lige gået i gang, da politiet måtte føre manden væk fra retslokalet. Han er tiltalt for drabsforsøg mod sin ekskæreste i en lejlighed i Skovgården i Middelfart i oktober sidste år.

Odense: Onsdag formiddag tog Retten i Odense hul på en længere sag, der omhandler forsøg på manddrab i Middelfart.

En 35-årig mand er tiltalt for at have stukket sin ekskæreste samt to mænd med en køkkenkniv den 12. oktober 2017 i en lejlighed i Skovgården.

Manden ankom til retslokalet flankeret af to betjente og iført et bælte, hvortil hans hænder var gjort fast. Sådan måtte han også forlade lokalet omkring en halv time senere, efter de to betjente måtte holde ham fast og føre ham væk.

Sagen fortsætter uden tiltalte

Sagen var ellers kun lige gået i gang, og anklageren havde netop afspillet opkaldet til alarmcentralen, hvor den tiltalte selv førte samtalen og fortalte, at han havde stukket flere personer i lejligheden, og at der var blod over alt.

Den tiltalte 35-årige, der har skiftet navn flere gange, havde ellers siddet ganske stille og tygget lidt på sin tunge og kigget op på tilhørerrækkerne, hvor nogle af hans familiemedlemmer angiveligt sad. Pludselig rejste han sig op og bumlede mod udgangen.

Både anklager og forsvarer blev enige om, at man godt kunne fortsætte sagen uden den tiltaltes tilstedeværelse, så derfor blev han ført tilbage til den surrogatfængsling, som han har befundet sig i siden den 12. oktober sidste år.

Kan kun huske brudstykker

Inden det kom så vidt, nåede manden at erkende sig skyldig i langt de fleste af de 22 anklagepunkter, som står på hans anklageskrift. Her er der en del punkter om kørsel under påvirkning af amfetamin, at køre bil, selv om han var frakendt førerretten, køre med falsk kørekort og at køre i en lejet bil, der skulle have være leveret tilbage.

Ligeledes erklærede han sig skyldig i at have stjålet varer i Føtex i Middelfart og at have slået flere personer med knytnæver, da han blev opdaget i sin ugerning.

Selve drabsforsøget nægter han sig skyldig i. Da manden ikke selv kunne afgive forklaring, blev hans forklaring til politiet læst op, og her kom det frem, at han ikke kan huske, hvad der er sket. Kun små brudstykker strejfer hans hukommelse, men ikke at han skulle have forsøgt at dræbe sin ekskæreste, eller at han skulle have stukket to andre mænd med kniven, da de afværgede drabsforsøget.

Retssagen vil fortsætte uden den 35-åriges tilstedeværelse, og den vil række helt ind i næste uge, hvor nævninge og dommere vil afgive en dom.

Da der fra anklagemyndighedens side er lagt op til en anbringelse på en psykiatrisk afdeling, er denne sag en nævningesag.

Tumult i retten: Tiltalt forlod retslokalet med hænderne fikseret til kroppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce