Profiler sat uden for rampelyset

NÆSTEN GLEMT - Bo Svensson vandt tre danske mesterskaber med FC København. I dag spiller han i Mainz og er næsten glemte. - Polfoto

Profiler sat uden for rampelyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De var højt profilerede spillere i SAS Ligaen. Medier og autografjægere flokkedes om dem efter kampene, når de havde spillet afgørende roller for deres hold og hentet titler og vigtige point. I dag er der mere stille om dem. Skader, nedrykning og dygtige medspillere har dæmpet spotlyset på nogle af de danske fodboldspillere, som har søgt lykken i udlandet. - Da jeg spillede i Gladbach, var der lige så meget journalistisk interesse for min person som i FCK, men det er dalet noget, efter at jeg er kommet til 2. Bundesliga, også fordi jeg ikke spiller, siger Bo Svensson, som for halvandet år siden kom til Mainz, førerholdet i den næstbedste tyske række.

Vigtigst på banen

Hele efterårssæsonen har han oven i købet måttet tilbringe i styrketræningslokalet, fordi en skade i akillessenen har forhindret ham i at spille. Men hvordan er det så egentlig, det dér med at befinde sig et godt stykke ude i periferien af fodbolddanmarks bevidsthed, når man som Bo Svensson har vundet tre danske mesterskaber og en pokaltitel med FC København. - Det gør mig overhovedet ikke noget, for jeg har ikke brug for det. Det, jeg har brug for, er at stå på banen, siger midterforsvareren, som for tre år siden skiftede fra FC København til Borussia Mönchengladbach i 1. Bundesliga. I sommeren 2007 rykkede klubben ned, og herefter valgte han at skifte til Mainz, som også var nedrykker. Den tidligere SAS Liga-topscorer Tommy Bechmann er en anden spiller, der har erfaringer med den skiftende opmærksomhed. Efter skiftet fra Esbjerg til Bochum i sommeren 2004 nåede han to ophold i den bedste række med Ruhr-klubben afbrudt af en sæson i 2. Bundesliga. Efter skiftet til Freiburg i sommer er angriberen tilbage i den næstbedste række. - Selvfølgelig er der forskel. I min tid i 1. Bundesliga stod der altid en lille notits, hvis man for eksempel havde spillet 50 minutter og vundet 1-0. Sådan er det ikke nu. Men rampelys er ikke noget, jeg har synderligt brug for. Det er fint, når det er der, men jeg opsøger det ikke. Det kommer typisk med succes, siger Tommy Bechmann.

Masser af fokus

Tommy Bechmann sammenligner mediedækningen af Freiburg med en dansk mellemklub i SAS Ligaen. - I Danmark er der ikke meget fokus på 2. Bundesliga, men i Tyskland er der meget opmærksomhed på det. Vi har mange journalister til træningerne, og i den sidste kamp før vinterpausen (ude mod Kaiserslautern, red.) var der 35.000 tilskuere. Så man føler sig ikke helt glemt, siger Tommy Bechmann. For et år siden forlod Simon Poulsen de trygge rammer i FC Midtjylland for at prøve sig af hos AZ Alkmaar i Holland. Kantspilleren havde op til skiftet fået flere kampe på A-landsholdet, men i dag er hans navn mindre varmt. - Det er en omvæltning, det er det da. Det sidste halve til hele år gik det rigtig godt i FCM, og der var meget fokus på de præstationer, jeg leverede. Så det er da en omvæltning, at folk næsten ikke kan kende én, når man kommer gående i byen. Journalisterne spørger ikke én mere, og man er nærmest blevet luft, hvis man kan sige det sådan, siger Simon Poulsen Den hurtige fløj har i efteråret blot fået spilletid i to kampe under træner Louis van Gaal, som konsekvent har haft danskeren på bænken uden at sætte ham ind. Simon Poulsen ser dog også fordele ved at stå i udkanten at søgelyset. - Jeg er faktisk lidt genert. Det kan godt være, at det ikke virker sådan, når jeg er blevet interviewet, men det er jeg. Så det gør mig sådan set ikke noget. Det eneste, der generer mig, er, at jeg ikke spiller, siger han.

Kom fra baghjul

Poulsen henviser til, at han ikke er uvant med at skulle kæmpe sig fra en position på de yderste mandater, hvad enten det var i truppen af diverse danske ungdomslandshold eller i begyndelsen af sin seniorkarriere, hvor han spillede i den næstbedste række for Sønderjyske. - I hele min karriere har jeg været vant til at komme bagfra. På U/21-landsholdet var jeg også med uden at spille ret meget, men alligevel fik jeg debut på A-landsholdet. Stort set alle mine jævnaldrende spillede i SAS Ligaen, mens jeg spillede i 1. division, og i FC Midtjylland var Razak Pimpong det foretrukne valg i begyndelsen af min tid. Danskeren vælger foreløbig at have tålmodighed i Alkmaar, og han ser det som et bedre udstillingsvindue i forhold til landsholdet, hvis han kan blive fast mand på et hollandsk tophold, end hvis han fortsat havde optrådt i SAS Ligaen. Trods den manglende førsteholdsfodbold frygter Simon Poulsen på ingen måde at gå helt i glemmebogen. - Hver gang, jeg spiller med reserveholdet, er både vores egen træner og andre trænere ude og se på. Flere gange har jeg hørt, at andre førsteholdstrænere har haft blik for, at det så meget fornuftigt ud for mig. Desuden var der jo også andre interesserede klubber, før jeg kom til Alkmaar, og det er jo ikke sikkert, at den interesse er helt væk, siger han. /ritzau/

Profiler sat uden for rampelyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce