Voldsmand ikke skyld i gangsterkonges død


Voldsmand ikke skyld i gangsterkonges død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke slag, der dræbte 52-årige Freddy Bergenhagen, som i februar 2007 blev fundet død i sin lejlighed efter et sammenstød med en drukkammerat. Freddy Bergenhagen - der i folkemunde var kendt som Vejles ukronede gangsterkonge - døde af flere forskellige årsager, hvoraf den primære var medicinforgiftning. Det afgjorde et flertal i nævningetinget i landsretten i Kolding i går. Her blev 29-årige Daniel Mørkholt Nielsen frikendt for vold med døden til følge og i stedet dømt skyldig efter den mildere paragraf 245, vold af særlig farlig karakter. Sanktionen er dog den samme for den unge voldsmand: landsretten stadfæstede byrettens afgørelse om at anbringe den 29-årige vejlenser på en institution på ubestemt tid.

Tilfreds forsvarer

Ifølge statsadvokat Peter Brøndt Jørgensen er Daniel Mørkholt Nielsen mentalt retarderet i lettere grad, og derfor kan han ikke tildeles almindelig straf. Hans forsvarer, Finn Rehling Jørgensen, er godt tilfreds med landsrettens afgørelse. -Navnlig er min klient glad for, at han ikke bliver gjort ansvarlig for dødens indtræden, siger han. Daniel Mørkholt Nielsen havde anket byrettens afgørelse til landsretten, hvor han primært gjorde gældende, at han handlede i nødværge, da han slog sin drukkammerat i hovedet med en flaske. Derudover mente han ikke, at han kunne gøres ansvarlig for vennens død på baggrund af et enkelt slag.

Ville ikke på skadestue

Nævningetinget i landsretten diskuterede længe en endelig afgørelse, og retssagen trak ud til sent i går aftes. Tre nævninge ville have stadfæstet byrettens afgørelse, mens seks nævninge og de tre dommere ikke mente, at Daniel Mørkholt Nielsens slag var den primære årsag til Freddy Bergenhagens død. De lagde blandt andet vægt på, at offeret selv afslog at komme på skadestuen, at han havde taget store mængder medicin, og at der gik en rum tid fra voldsepisoden, til døden indtraf. Statsadvokaten tager dommen til efterretning.

Voldsmand ikke skyld i gangsterkonges død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce