VIA University College laver markante ændringer i direktionen og opretter en ny afdeling

Den nye direktion kommer pr. 1. januar 2019 til at bestå af professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard, rektor Harald Mikkelsen og prorektor Louise Gade samt en endnu ikke ansat digitaliseringsdirektør. Pressefoto

VIA University College laver markante ændringer i direktionen og opretter en ny afdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den nye struktur reduceres professionshøjskolens direktion fra syv til fire medlemmer, og der kommer øget fokus på digitalisering og tværprofessionelt samarbejde. Samtidig bliver der lavet en ny afdeling med navnet Studieliv.

Region Midtjylland: VIA University College, der udbyder godt 40 professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland, bl.a. i Horsens, slanker direktionen fra syv til fire medlemmer fra årsskiftet.

Louise Gade, der i dag er direktør for VIA's efter- og videreuddannelser, tiltræder som prorektor og bliver dermed overordnet ansvarlig for alle VIA's videregående grunduddannelser og efteruddannelser.

Harald Mikkelsen fortsætter som VIA's rektor, men får fremover også overordnet ansvar for al forskning på professionshøjskolen.

Fællesområdet i VIA, bl.a. ansatte inden for økonomi, jura, HR, kommunikation, ledelsessekretariat, det internationale område og uddannelsernes administration, kommer til at sortere under professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard.

Desuden kommer VIA's nye direktion til at rumme en digitaliseringsdirektør, der får ansvar for at styrke VIA's digitale kapacitet og kompetencer både på uddannelserne og i administrationen, og stillingen bliver slået op om kort tid.

Omorganiseringen sker i kølvandet på, at tre medlemmer af VIA's nuværende direktion fratræder, da deres åremålskontrakter udløber.

Fokus på trivsel

Ændringerne i toppen er ikke de eneste på professionshøjskolen.

VIA etablerer en afdeling med navnet Studieliv, ligesom de studerende får tilbud om flere valgfag samt styrkede digitale og tværfaglige kompetencer, som arbejdsmarkedet efterspørger.

Studieliv skal bl.a. arbejde med introforløb og med at fremme trivslen, så antallet af studerende, der dropper ud pga. eksempelvis stress, angst eller ensomhed, bliver minimeret.

Som led i omstruktureringen vil der også være fokus på at skabe større overlap mellem skolens hovedområder, forklarer rektor Harald Mikkelsen i en pressemeddelelse:

- Fremover giver vi for at fremme det tværfaglige vores studerende bedre mulighed for at tage valgfag og moduler på andre uddannelser, end den de går på. Altså får eksempelvis sygeplejerskestuderende, der gerne vil arbejde på et hospitals børneafdeling, mulighed for at følge undervisningsforløb på vores lærer- eller pædagoguddannelser.

Den nye struktur indebærer også, at VIA effektiviserer ved at samle sine administrative medarbejdere organisatorisk.

- Ikke en spareøvelse

Det er VIA's bestyrelsesformand, Horsens-borgmester Peter Sørensen, og rektor Harald Mikkelsen, der har taget initiativ til den nye struktur, som VIA's bestyrelse har godkendt med fuld opbakning.

Peter Sørensen understreger, at der ikke er tale om en spareøvelse, men at der på sigt ventes at kunne realiseres besparelser. VIA's uddannelser i alle 11 byer videreføres.

- Målet med den nye struktur er at sikre, at VIA fremover imødekommer de studerende og arbejdsmarkedet endnu mere.

- Den mere smidige og samarbejdende struktur skal sikre en topeffektiv udnyttelse af organisationens ressourcer og potentialer gennem blandt andet fælles processer samt en forenklet og mere effektiv administration.

- Det er ikke mindst vigtigt i en tid, hvor landets uddannelsesinstitutioner bliver pålagt store besparelser i form af bl.a. omprioriteringsbidraget på to procent årligt, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

VIA University College laver markante ændringer i direktionen og opretter en ny afdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce