Fra Træskohuset til karriere som tv-journalist

Frantz Howitz vil være kendt af dk4's seere fra sine mange kulturmagasiner og serier. Her er han fotograferet i forbindelse med optagelser til "Arkæologien rundt" ved nedgangen til et gravkammer i en langdysse. Han er iført en sweater i Marianne Isager-design.

Fra Træskohuset til karriere som tv-journalist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frantz Howitz er et kendt ansigt på dk4, hvor han i 10 år har været kulturredaktør. Her er han den velforberedte vært for et stort antal kulturmagasiner og serie som f.eks. "Musikalsk talkshow" og "Arkæologien rundt". Frantz Howitz, der har familiær tilknytning til Vejle, hvor hans far fortsat bor, har her i efteråret 25 års jubilæum som tv-journalist. Han har haft en opvækst i tæt kontakt med naturen, især skov og vand. Han boede nogle år som barn i "Træskohuset", der ligger tæt på Vejle Fjord ved Træskohage Fyr. Her var der ingen moderne bekvemmeligheder, men petroleumslys og das i gården. Frantz begyndte sin skolegang i Stouby lilleskole, hvor den navnkundige fru Møller var hans strikse lærerinde. Siden flyttede familien til Vejle, hvor han blev elev på Nyeboesgades Skole, og den strenge gårdvagt hed Tommy Troelsen. Han og Frantz Howitz blev meget senere gode kolleger på dk4.

Dronninge-interview på museum

Frantz Howitz's tv-karriere begyndte på Kanal 2, og første tv-udsendelse var et portræt af modisten Aage Thaarup, der havde skabt hatte til de engelske dronningen gennem 37 år. Han var i øvrigt nevø af Robert Storm Petersen. Siden er det blevet til mere end 500 udsendelser, og udover Kanal 2, der brød DRs monopol, har Frantz Howitz været ansat på TV 2, Danmarks Radios TV og nu dk4. Et af Frantz Howitz seneste scoops er et interview med dronning Margrethe under overskriften "Samtale med en amatørarkæolog". Howitz mødte majestæten i forbindelse med 70 års fødselsdagen, og dele af interviewet indgår i udstillingen "Dronning Margrethe og arkæologien", som netop nu vises på Nationalmuseet i København. Det var anden gang, Frantz Howitz mødte dronningen til et interview. Første gang var i en tema-udsendelse om Det Kongelige Teaters 250 års jubilæum som skuespilhus på Kongens Nytorv, hvor dronningen fortalte om sine aftener i Det Kongelige Teater.

I trikot på Gamle Scene

Frantz Howitz er ikke gået den direkte vej til arbejdet som tv-journalist. Han blev i 1978 instruktørelev på Den Danske Filmskole, i øvrigt sammen med Lars Trier, der siden fik et "von" knyttet til sit navn. Han læste teatervidenskab og retorik på Københavns Universitet, var han statist, korist og scenetekniker, og har danset i trikot på Gamle Scene, ageret hest i forestillingen "Hesteguden" med Erik Mørk, Poul Reichhardt og Astrid Villaume, og kørt følgespot på Dirch Passer, Jørgen Ryg og Kirsten Walther i Tivoli Revyen. - Da jeg først fandt ud af, at jeg ikke er kunstner, men en god formidler, begyndte mit liv at falde på plads, og det er jeg lykkelig for. Jeg ville dog aldrig have undværet alle de givende oplever, for det er dem, jeg trækker på i mit formidlingsarbejde, fortæller Frantz Howitz. På dk4 har Frantz Howitz tilrettelagt en serie udsendelser om dansk strikkekunst med designere som Marianne Isager og Hanne Falkenberg. Udsendelserne har i den grad vundet gehør blandt tv-seere og passionerede strikkere, og Frantz Howitz er udnævnt til "Årets gavstrikker 2010" af foreningen Gavstrik.

Fra Træskohuset til karriere som tv-journalist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce