Vejle-elever lærer at kode - IT-Branchen støtter

Elever i Vejle Kommune vil fremover have mere kodning som en del af hverdagen. Genrefoto

Vejle-elever lærer at kode - IT-Branchen støtter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

vejle - Elever i Vejle Kommune vil de kommende år få et nyt - og anderledes - tema på skoleskemaet, nemlig kodning. IT-branchen, med den lokale virksomhed Unik System Design i front, vil lokalt støtte initiativet.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Vejle Kommune har indledt et samarbejde med Københavns Kommune og virksomheder i IT-Branchen, der har til formål at fremme børn og unges læring gennem kodning og i det hele taget udbrede forståelse for IT blandt børn og unge.

Børsen i København lagde således tirsdag d. 7. juni gulv til et såkaldt forankringsmøde mellem de deltagende virksomheder og organisationer i projektet Coding Class.

Coding Class er visuel programmering

Coding Class handler om at lære børn og unge i folkeskolen at kode computerprogrammer. Hvor "traditionel" kodning er meget teksttung, er Coding Class funderet i visuel programmering. Eleverne programmerer ved at flytte ikoner med forskellig betydning og egenskaber rundt på skærmen, og ved at sammensætte dem på forskellig vis kan eleverne kode - programmere - IT-systemer til at udføre forskellige ting. Princippet er således nært beslægtet med traditionel kodning, hvor kommandoer får programmer og systemer til at handle på den ønskede måde.

Stort behov for kodning

- At kunne mestre kreative IT-kompetencer bliver et must i den nære fremtid, fortæller Jens Find, direktør i IT-virksomheden Unik System Design i Vejle.

Virksomheden er aktiv i netværket Coding Pirates, som er forløberen til Coding Class.

- Vi i IT-Branchen vil gerne støtte børn og unges evner og lyst til at arbejde med IT. Mange spår, at 65 pct. af de børn, der i dag går i skole, i fremtiden kommer til at bestride jobs, der ikke findes i dag. Så hvad de kommer til at arbejde med, ved vi ikke, men alt andet lige vil disse jobs indeholde brug og mestring af IT-kompetencer, fortæller Jens Find.

Dan Skjerning bakker op

Formanden for Børn og Unge-udvalget i Vejle Kommune, Dan Skjerning, bakker også op om projektet.

- Som skole har vi et ansvar for at klæde vores børn på til den fremtid, de møder. Den vil indiskutabelt indeholde et væsentligt element af IT, præcis som vi ser det i dag også. Samtidig er det dejligt at se et skole/virksomhedssamarbejde af den her kaliber, siger Dan Skjerning.

Kodning i mange fag

Coding Class er ikke et fag i sig selv, og vil derfor undervejs i det tre-årige projektforløb blive en del af mange forskellige fag:

- Det ligger lige for at bruge kodning i fag som matematik og naturfag , for kodning hjælper eleverne til at tænke logisk og forudsige hændelser, fortæller skoleleder på Mølholm Skole i Vejle, Kristian Pedersen.

- Men samtidig er der den kreative vinkel ved kodning. Ikke kun fordi kodning i sin fremtoning er visuel - eleverne flytter ikoner rundt - men jo fordi det at tænke abstrakt og problemløsende fordrer en kreativ tænkning, slutter Kristian Pedersen.

Vejle-elever lærer at kode - IT-Branchen støtter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce