For mange kokke fordærver maden


For mange kokke fordærver maden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under 2. behandlingen af Billund Kommunes budget for 2015 sammenlignede Annette Lundgaard(V) budgettet med en gryderet med mange forskellige ingredienser. For mig at se bekræfter denne gryderet at for mange kokke fordærver maden!

Der er egentlig mange gode "ingredienser" i budget 2015, men der er så absolut også nogle, som fuldstændig ødelægger "smagen".

Nogle af de gode elementer i budgettet er de ekstra penge til børnepasningsområdet og skolerne. Det var forslag, som vi fra Konservativ side også havde med til budgetforhandlingerne. De ekstra penge på børnepasningsområdet betyder nu at vi kommer på niveau med landets andre kommuner.

Når vi ikke ville være "medkok" på budget 2015 skyldes det de uintelligente besparelser, som er en del af budgettet. Det er bl.a. besparelserne på kommunens veje, tandplejen og ungdomsskolen. Besparelser som vi ultimativt skulle sige ja til - der var ikke mulighed for at diskutere dem. Besparelser på 10 mill. kr. ud af et budget på rundt regnet 1,5 mia. kr.

Elementer vi bl.a. gerne havde set indgå i budgettet var penge til en målrettet bosætningsstrategi. Erhvervslivet i Billund Kommune efterspørger uddannet arbejdskraft, og det er vigtigt at vi får flere veluddannede tilflyttere til kommunen. Dette kunne bl.a. være ved at tilbyde jobgaranti til ægtefælle ved bosætning i Billund Kommune.

Vi havde også et forslag om at afsætte penge til vedligeholdelse af legepladserne i kommunen. Vi ved at flere af kommunens legepladser virkelig trænger til en kærlig hånd, og er farlige at lege på, men de bliver ikke vedligeholdt. I Børnenes Hovedstad bør legepladserne som minimum være i god stand og ikke farlige at lege på.

Til finansiering af vores forslag havde vi bl.a. foreslået et større udbud af nogle af kommunens opgaver, og en generel effektivisering og optimering af administrationen. Erfaringer fra andre kommuner viser at der kan spares mange penge, som kan frigøres til serviceforbedringer for borgerne.

Selvom vi ikke er med i budget 2015, vil vi arbejde ufortrødent videre, og fremlægge vores politik for en bedre og mere effektiv kommune til fordel for borgerne.

For mange kokke fordærver maden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce