Fut i flisværket giver billigere fjernvarme

Bestyrelsesformand Jørgen Kristensen satte ild på flisen i det nye flisværk. Foto: René Lind Gammelmark

Fut i flisværket giver billigere fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

grindsted - Mandag var en historisk dag for Grindsted El- og Varmeværk, GEV.

Der blev der nemlig tændt op i fliskedlen i det nye flisværk på Tingvejen og i den forbindelse kunne formand Jørgen Kristensen oplyse, at bestyrelsen har besluttet, at nedsætte prisen med 150 kroner plus moms pr. mega watt time, så prisen nu hedder 275 kroner plus moms pr. mega watt time.

Det skulle betyde en årlig besparelse på lige i underkanten af 3400 kroner om året pr. husstand. Med prisnedsættelsen er GEV nu blandt de fem procent billigste i landet målt på prisstatistikken fra 2014.

- Det er mig en stor fornøjelse, at kunne stå her i dag og få lov til at stå for den første optænding i vores nye fliskedel. Ikke mindst fordi det brændsel vi bruger i dag kommer fra vores egne grunde. Som sikkert mange af jer har bemærket, så har vi det sidste halve år haft en stak fældede træer liggende på Tårnvej. Det er dem, der nu er fliset og er ude i lagersiloen, fortalte bestyrelsesformand Jørgen Kristensen.

Det er mange år siden, at ideen til et flisværk opstod. Oprindeligt havde GEV fået tilladelse til at opføre værket ude på den grund, hvor central Sydtoften ligger. Placeringen midt inde imellem to store boligområder, var dog ikke hensigtsmæssigt og det endte så med at blive på Tingvejen, at værket blev opført.

Syv måneder undervejs

Første spadestik blev taget den 12. august, og der var rejsegilde den 10. december.

- Nu kan vi så, kun cirka syv måneder efter første spadestik, indvie værket. Og selv om vi tænder ild i kedlen i dag, så går der en rum tid med testkørsel, inden flisværket for alvor kommer i drift. Men jeg synes, det er en stor bedrift, at forløbet er gået så glat som det er. Tidsplanen er fulgt hele vejen igennem og budgettet er overholdt. Det vidner om, at det er de helt rigtige samarbejdspartnere, vi har valgt til dette projekt, sagde Jørgen Kristensen.

Det nye flisværk er en investering på 44 millioner kroner og GEV holder senere åbent hus på flisværket.

Fut i flisværket giver billigere fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce