Pejsemand og smed arbejder sammen

Erik Vinbech, til venstre, og Kenni Dahl med det pillefyr, der skal installeres hos Vinbechs Pejse. Foto: Jan Kronvold

Pejsemand og smed arbejder sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

grindsted - Flere og flere kunder efterspørger pillefyr og ovne, der kan tilsluttes et eksisterende centralvarmeanlæg.

Det er baggrunden for, at Erik Vinbech fra Vinbechs Pejse netop har indledt et samarbejde med smedemester Kenni Dahl fra Egtved Smedje, der også har en afdeling i Gadbjerg.

For Erik Vinbech må ikke udføre VVS-arbejde, og det er så meningen, at Egtved Smedje skal tage sig af den side af sagen. Omvendt, så ved Kenni Dahl ikke meget om pilleovne, og her henviser han så til Vinbechs Pejse, der både har ekspertisen og et stort udvalg. Både i pilleovne, der kan tilsluttes centralvarmeanlægget og i ovne, der blæser varme ud i rummet.

Det var lidt af en tilfældighed, der førte de to sammen.

- Min montør, Rune Damgaard, bor i Gadbjerg og han fik monteret en pilleovn med vand, og han havde Kenny til at tilslutte det. Og da vi i forvejen laver en del den vej ud, var det naturligt at tage kontakt til Kenni, som arbejder meget inden for det, som vi også gør i. Samarbejdet er så faldet i hak, fortæller Erik Vinbech.

Pillefyr og ovn

Det er planen, at han skal have væltet en væg ind til rummet, hvor han har et Stokerfyr stående i pejsecentret på Thorsvej. Der skal i stedet installeres et pillefyr, som er det samme som en pilleovn. Fyret er bare i stand til at varme større arealer op. Der bliver dog også installeret en pilleovn, så kunderne kan komme og se begge dele i aktion.

- Pillefyr er et godt alternativ til de mennesker, der ikke har fjernvarmepligt og vi oplever en stigende efterspørgsel på både pillefyr og ovne med vand, fortæller Kenny Dahl.

Egtved Smedje beskæftiger i øjeblikket ni mand og de laver både løsninger med fjernvarme, jordvarme, oliefyr og pillefyr og ovne, men firmaet har ingen decideret udstilling.

- Vi er A-forhandler. Det betyder, at vi sælger og reparerer både pejse, brændeovne og pillefyr og ovne. Vi laver det hele, men vi mangler VVS-delen, og her kommer Kenni ind, siger Erik Vinbech.

Det pillefyr, der skal installeres i pejsecentret i Grindsted er seneste nye på markedet og det kan snildt erstatte det gamle oliefyr i baggangen.

- Det kan varme nyere huse med god isolering på mellem 400 og 600 kvadratmeter op, eller ældre huse på 150 til 200 kvadratmeter. Vi gør meget for at regne ud, hvad kunderne har behov for og hvad der bedst kan betale sig, siger Kenni Dahl.

Han fortæller, at Egtved Smedje de seneste par år har solgt flere pillefyr og ovne end pumper til jordvarme, som ellers har været ret populært i de seneste år.

- Pilleovne er et alternativ til en brændeovn, og det sælger vi til både sommerhuse og parcelhuse og mange af vores kunder kunne være interessante for os begge, men vi skal også kende vores begrænsning, mener Erik Vinbech.

- Vi prøver jo med samarbejdet at optimere begge vores forretninger, og vi skal have fundet de steder, hvor vi kan optimere og også supplere hinanden, siger Kenni Dahl.
Et pillefyr og en pilleovn, der begge kan monteres til et eksisterende centralvarmeanlæg. Foto: Jan Kronvold
Et pillefyr og en pilleovn, der begge kan monteres til et eksisterende centralvarmeanlæg. Foto: Jan Kronvold
Pilleovne er et godt alternativ til almindelige brændeovne. Foto: Jan Kronvold
Pilleovne er et godt alternativ til almindelige brændeovne. Foto: Jan Kronvold

Pejsemand og smed arbejder sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce