Undersøgelse: Virksomhederne vil have en Hærvejsmotorvej

Der er ikke lavet en endelig linieføring for en Hærvejsmotorvej. Der er foreslået tre linieføringer. Arkivfoto

Undersøgelse: Virksomhederne vil have en Hærvejsmotorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionalt - 78 procent af erhvervslivet i kommunerne i Vest-, Midt- og Nordjylland ønsker en hærvejsmotorvej.

Det viser en undersøgelse, som Hærvejskomitéen har fået Grontmij til at udarbejde. Erhvervsrådene i 16 kommuner har sendt spørgeskemaer ud til deres medlemmer, hvoraf 12 procent har svaret. Resultatet er, at 78 procent af de jyske virksomheder, der har svaret, gerne vil have en midtjysk motorvej. De peger blandt andet på, at en motorvej vil gøre deres kommune mere attraktiv for borgere og erhvervsliv, give lettere adgang til kunderne og i det hele taget gøre det lettere at drive forretning. Det glæder formand for Hærvejskomitéen Poul Andersen, der også er medlem af Region Syddanmark for Socialdemokraterne.

- Det er interessant at 78 procent bakker op. Vi skal se det i sammenhæng med tidligere undersøgelser. Erhvervslivet siger ja til, at der er brug for bedre infrastruktur, siger Poul Andersen.

Modstand fra lokale

En hærvejsmotorvej kan stå færdig i 2030, hvis folketinget snart beslutter sig for at lave en VVM-redegørelse, som koster 12 millioner kroner, Men ikke alle ønsker en motorvej. Både Danmarks Naturfredningsforening og den lokale forening Hærvejsmotorvej Nejtak kæmper imod anlæggelsen af en motorvej gennem eventuelt Vejle Ådal.

- Vi ser i området nogle værdier, som vi vægter højt i vores samfund. Hvis vi får en motorvej, så skal vi gå på kompromis med vores værdier som naturlandskaber. I Vejle Ådal er der mange folk, der løber, cykler og fisker. En motorvej vil forpeste området med støj og lys, siger formand for foreningen Hærvejsmotorvej Nejtak, Tina Petersen.

Læs mere i dagens avis om tilhængernes og modstandernes argumenter for og imod en hærvejsmotorvej.

Undersøgelse: Virksomhederne vil have en Hærvejsmotorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce