Skaldyrsorgie på Fanø

Rundt om Fanø lever den kødfulde vadehavsøsters. Det fejrer hele øen med en festival 15-18. oktober. Arkivfoto: Frederikke Lillerøj

Skaldyrsorgie på Fanø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En østershapser koster 20 kroner, og så er den lavet af nogle af landets bedste kokke i de fire dage, som Fanø Østersfestival varer

Fire dage varer østersfestivalen på Fanø. Fanø er en lille ø, der ligger i Vadehavet, og som man kommer til med færgerne Fenja og Menja fra Esbjerg. Selve overfarten tager 12 minutter.

Der er en overflod af de eftertragtede skaldyr i det lave vand ud for den lille vadehavsø, og den sæsonbetonede rigdom får nu på andet år topkokke fra hele landet til at sætte hinanden stævne. Fanø Østersfestival er bevidst henlagt til efterårsferien - 15. til 18. oktober - så flest muligt får chancen for at opleve det store skaldyrsorgie. Tanken er at gøre østers til en mere folkelig spise.

Højdepunktet finder sted om mandagen. Her skaber stjernekokke som Vivi Schou fra Restaurant Babette, Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, Mads Søndergaard fra Kokkelandsholdet og de to dansk-franske køkkenvirtuoser Francis Cardenau og Michel Michaud en stribe uhøjtidelige pop-up restauranter, hvor alle er velkomne til at smage deres østers-kreationer for en flad tyver. Kokkene deltager samtidig i en prestigiøs dyst om at blive Danmarks bedste østerskok.

Øens egen Jesper Voss, der har tilnavnet Fanoe Oyster King, arrangerer udflugten Oysters in the Dark, hvor deltagerne skal plukke og tilberede østers i det bløde Fanø-mørke. Og hvis nogen på et tidspunkt får østers nok, har egnens spisesteder slået sig sammen om en række Street Food-stande med lokale specialiteter som bakskuld og vadehavslam, der kan skylles ned med mousserende vin brygget på ribs og stikkelsbær.

Man kan heller ikke sige østers uden at nævne champagne. Derfor er der også en pop-up bod, hvor de gyldne dråber kan købes, mens Fanø Bryghus mener, at øl og østers hører sammen. Østers og sex er en anden klassiker, som madhistoriker Nina Bauer vil give et twist under et foredrag på Restaurant Aroma.

www.fanøøstersfestival.dk kan du se hele programmet.

Skaldyrsorgie på Fanø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce