Store bølger: Horsens-sejlere overrasket over OL-farvandet i Tokyo

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby fik på egen krop mærket de store bølger i det farvand, som OL-medaljerne bliver fordelt i om knap to år. Foto: Privat

Store bølger: Horsens-sejlere overrasket over OL-farvandet i Tokyo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af de værste konkurrenter i OL-udtagelsen er stoppet, men det er både en fordel og en ulempe for Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby i 49er FX.

Horsens: Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby har sammen med bl.a. Anne-Marie Rindom, der også repræsenterer Horsens Sejlklub, været på den første visit i Japen for at se på de forhold, der venter til OL i Tokyo i 2020.

De tre Horsens-sejlere kommer efter planen til at tilbringe en del tid i Japan for at lære de lokale forhold at kende, så de kan være bedst mulig rustet til et eventuelt OL, for den interne danske udtagelse er end ikke begyndt endnu.

Alle de danske både planlægger dog efter, at det netop blive dem, der skal repræsentere Danmark til OL om knap to år.

- Målet med vores første besøg var at få så mange indtryk som muligt af det, der venter os. Det er en helt anden kultur, og så skulle vi selvfølgelig lære farvandet lidt at kende, siger Anne-Julie Schütt, der er rorskvinde i 49er FX, hvor Iben Nielsby er gast.

- Hvis man aldrig har været et sted før, kan den slags fjerne fokus fra sejladsen, fordi der er mange nye indtryk at forholde sig til. Det vigtigste var at prøve at komme på vandet, og det viste sig at være et fedt sted at sejle, siger Anne-Julie Schütt.

- Det var meget anderledes, end vi er vant til. Når vinden kom ude fra, var der meget store og stejle bølger med små bølger oven på. Den slags kan vi ikke opleve i Danmark, og det nærmeste vi kommer det, er atlanterhavsbølgerne ud for Portugal. Vi skal lære at reagere på og håndtere den type bølger, siger Horsens-sejleren.

Jenas og Katjas stop har fået mig til at sætte endnu mere pris på vores motivation. Du kan sammenligne det lidt med, at hvis man er syg, sætter man pris på at være rask, men det skal man også huske at gøre, når man er rask.
Anne-Julie Schütt om at miste en OL-konkurrent på grund af manglende motivatin

Bagkanten af en tyfon

Det gjorde ikke oplevelsen mindre udfordrende, at den danske sejlerdelegation ankom på bagkant af en tyfon, så bølgerne var ekstra høje. OL er af samme grund lagt tidligere på året, før tyfon og regnsæsonen sætter ind.

- Når vinden kom fra land, mindede forholdene meget om den vi oplever i Aarhusbugten, når vinden kommer fra skoven af, men vi kommer helt sikker til at skulle bruge en del tid i Portugal og i Japan for at vænne os til bølgerne, siger Anne-Julie Schütt.

Af samme grund får de to sejlere base i Portugal i december og februar kun afbrudt af en tur til Miami i januar til det første World Cup-stævne i 2019.

Farvel til konkurrent

Til det stævne vil Horsens-båden mangle de normale konkurrenter Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen. De tidligere OL-bronzevindere og verdensmestre har mistet motivation og har stoppet deres OL-kampagne.

- Det havde jeg ikke set komme. Det betyder selvfølgelig, at vi har en konkurrent mindre, men det betyder også, at vi mister en træningspartner. Med tre stærke både, har vi haft en meget høj kvalitet i vores træning, siger Anne-Julie Schütt.

Med to favoritter til den enlige OL-billet i bådklassen vil der også være risiko for, at de to både kommer til at sejle på hinanden, når den interne danske OL-udtagelse går i gang. Det sketer bl.a. i Nacra 17 op til OL i Brasilien, og det betød reelt, at Anette Viborg fra Horsens Sejlklub kom til OL. Det var spillets regler, men det gav alt andet end harmoni i gruppen af nacra-sejlere.

- Vi skal til at beslutte de nye udtagelseskrav sammen, og der kan vi prøve at tage højde for den slags, siger Anne-Julie Schütt.

Store bølger: Horsens-sejlere overrasket over OL-farvandet i Tokyo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce