Borgmester: Byrådsgruppen skal ikke vide alt på forhånd

Borgmester Jørn Pedersen indvier ikke sin byrådsgruppe i alt, hvad han går rundt og laver, og han synes ikke, at midtbybiograf-sagen burde have været vendt i gruppen først. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Borgmester: Byrådsgruppen skal ikke vide alt på forhånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-gruppeformandens betragtninger om proces og en ny midtbybiografs konsekvenser for Nicolai Bio får ikke Jørn Pedersen på andre tanker.

Kolding: Venstres byrådsgruppe skal ikke vide alt, hvad deres borgmester går rundt og foretager sig, og for eksempel skal gruppen ikke forvente at få det at vide før alle andre, hvis det en dag lykkes borgmester Jørn Pedersen at lande en aftale med Ikea.

På samme måde betragter Jørn Pedersen det som "en del af min borgmesterrolle" at være i dialog med Nordisk Film Biografer om en ny midtbybiograf og orientere offentligheden om det, når han finder det rigtigt.

Det siger han i forbindelse med, at Venstres gruppeformand i byrådet, Merete Due Paarup, efterlyser mere proces og flere undersøgelser, før borgmesteren slår fast, at en ny midtbybiograf vil være et scoop for Kolding. Due Paarup frygter, at en kommerciel midtbybiograf kan ødelægge den lille, frivilligt drevne kunstbiograf Nicolai Bio, og hun siger, at borgmesteren "kører Formel 1", og at "det gør det svært for os andre at følge med engang imellem".          

Mødet
Borgmester Jørn Pedersen fortalte i JydskeVestkysten onsdag, at han netop har haft et møde med Nordisk Film Biografer, som driver biografcentret i Kolding Storcenter.Han udtalte, at kommunen forfølger et ønske om at få en stor midtbybiograf "benhårdt".

Direktør Asger Flygare Bech-Thomsen fra Nordisk Film bekræftede, at man nu undersøger mulighederne for at etablere sig i Kolding midtby.

 

 

Helt tryg

Due Paarups betragtninger får ikke borgmesteren på andre tanker.

- Nu har en midtbybiograf været diskuteret, lige siden Kino i Søndergade lukkede i 1999. Der har ikke været mange borgermøder, hvor det emne ikke har været på tale.

- Og Nicolai Bio er jo en offentligt støttet art cinema, der har sit eget liv. At sige nej til en Nordisk Film-biograf af hensyn til Niciolai Bio vil svare til at sige nej til Mungo Park, fordi vi har Dorothea Teatret i byen, eller nej til en ny teatersal inde i byen. Det er jeg ikke enig i, siger Jørn Pedersen og henviser til midtbyplanen som et eksempel på en proces med debat afsluttende politisk beslutning.

Han fremhæver, at hans ønske om en kommerciel midtbybiograf ikke er en underkendelse af "fantastiske Nicolai Bio".   

- Nej, det handler om, at en midtbybiograf vil være en klar attraktion, som kan trække 150.0000-200.000 gæster om året - og at det vil være attraktivt med et varieret filmtilbud, uanset om man er til Arlette eller til Tom Hanks. Og jeg er helt tryg ved, at Nicolai Bio har fundet sit ståsted, siger Jørn Pedersen.

Borgmester: Byrådsgruppen skal ikke vide alt på forhånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce