Husejer bliver meldt til politiet for ulovlig ombygning

Et af de ulovlige forhold, der skal laves om, er tag-etagen på villaen, som oprindeligt er opført i 1908. Ved ombygningen er taghøjden ændret for at skaffe plads til beboelse. Taget skal føres tilbage til sin oprindelige konstruktion, og så skal teglstenene skiftes ud til en anden slags, kræver kommunen. Arkivfoto: Soffi C. Larsen

Husejer bliver meldt til politiet for ulovlig ombygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejeren af Lindegade 41 kan nu se frem til en retssag, som skal afgøre tvisten mellem ham og Kolding Kommune om hans ombygning af ejendommen Lindegade 41.

Christiansfeld: Tvisten mellem Kolding Kommune og ejeren af den bevaringsværdige ejendom i Lindegade 41 i Christiansfeld lander nu hos politiet.

Ejeren har ikke efterlevet det tidligere plan- og boligudvalgets påbud om, at han skal bygge sit hus om, så det lever op til de gældende regler i lokalplanen for den historiske bymidte.

Problemet er i følge kommunen, at ejeren, Lars Christ Knudsen, i 2009 foretog en omfattende ombygning af ejendommen uden at have de nødvendige tilladelser på plads.

Tværtimod handlede han i ond tro, fordi han ifølge kommunen fremsendte en helt misvisende ansøgning om byggetilladelse til sit projekt.

Tre sager
Det er yderst sjældent, at Kolding Kommune melder husejere til politiet. I øjeblikket verserer der to sager udover sagen om den ulovlige ombygning i Lindegade 41.

Ejeren af ejendommen i Kongensgade 8 i Christiansfeld er således idømt dagbøder for at have sat ulovlige plastvinduer i sit hus.

I Kolding blev en husejer på Friggasvej for nylig i Vestre Landsret dømt til at fjerne en ulovligt anlagt have. Husejeren har inddraget et stykke af et offentligt grønt område til have. Denne husejer er også meldt til politiet for at have lagt et sort tegltag på sit hus uden tilladelse. Taget er i strid med lokalplanen.

To gange

Politikerne i plan- og boligudvalget traf deres beslutning om såkaldt fysisk lovliggørelse af ulovlighederne den 14. december 2015, og den 4. marts 2016 røg beskeden afsted til husejeren fra by- og udviklingsforvaltningen første gang.

Herefter indklagede Lars Christ Knudsen sagen for Planklagenævnet, som vurderede, at Kolding Kommune indenfor den gældende lokalplans principper godt kunne vælge at give en dispensation, hvis man ønskede det.

Men det gjorde man ikke.

Så 11. september 2017 gentog politikerne deres beslutning, og husejeren fik et nyt påbud med krav om fysisk lovliggørelse den 25. oktober sidste år.

Konkret kræver kommunen, at Lars Christ Knudsen fører den nye tagkonstruktion tilbage til den oprindelige og skifter tagbeklædningen til rød vingetegl, sådan som han fik besked på, at det skulle være, allerede i 2009, fremgår det af et notat i sagen.

Husejeren fik nu en frist til 1. juli i år til at få bragt tingene på plads, men intet er sket.

Ingen reaktion

Byggesagsbehandler Conni Reimer Jakobsen fortæller, at hun for nylig har været på besigtigelse i Lindegade og konstateret, at husejeren ikke har efterlevet kommunens påbud.

Hun oplyser desuden, at Lars Christ Knudsen ikke har reageret på kommunens varsel om besigtigelse.

- Der har ikke været nogen reaktion, selvom vi har skrevet til ham, at han var velkommen, hvis han har nogle bemærkninger. Så nu er næste skridt, at vi melder ham til politiet, oplyser hun.

JydskeVestkysten har talt med Lars Christ Knudsen, som ikke ønsker at udtale sig offentligt om sagen på nuværende tidspunkt. Han henviser til sin advokat, som det ikke er lykkedes JydskeVestkysten at komme i kontakt med.

Husejer bliver meldt til politiet for ulovlig ombygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce