Plejehjemsbeboere skal på cykelferie - med mulighed for en "morfar"

Kolding Kommunes 13 rickshaws er populære. Nu er ønsket, at de skal køre 16 ældre på en tredages sommer-cykelferie. Billedet her fra Hejls, hvor cyklen blev brugt til at køre deltagere til og fra sportsfesten. Foto: Ludvig Dittmann

Plejehjemsbeboere skal på cykelferie - med mulighed for en "morfar"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16 ældre har udsigt til at få en unik oplevelse i form af en tredages cykelferie. Turen er dog afhængig af sponsorater.

KOLDING: Koldings 13 rickshaw-cykler har allerede givet mange seniorer et skud livskvalitet i form af frisk luft og oplevelser. Og de gode erfaringer skal der gerne bygges videre på.

- Vi krydser fingre for, at det kan lade sig gøre at tage 16 ældre med på en cykeltur fra den 8. til den 10. juni, siger Bente Suni, der er aktivitetskonsulent i Kolding Kommune.

Det seneste års tid har kommunen øvet sig med at køre endagsture, hvor beboerne sidder på cyklens lad, mens frivillige tramper i pedalerne på de store elcykler.

- Det giver beboerne og piloterne så stor glæde. Der åbner sig en helt ny verden på landevejen. De ældre fortæller historier, finder nye ressourcer frem og der udvikler sig et fint kammeratskab mellem beboere og frivillige. Når man er ude i den friske luft, så fornemmer man, at man igen er en del af samfundet. Og vi har fundet ud af, at de ældre magter at sidde på cyklen i mange timer. Det er også baggrunden for, at vi fik ideen til en langtur.

Alle plejecentre og hjemmeplejegrupper har fået tilbud om at sende seniorer med på turen.

- Foreløbig har syv plejecentre og en hjemmeplejegruppe sagt, at de har borgere, der gerne vil med.

Initiativet er også populært blandt de frivillige cykelpiloter.

- De står i kø for at komme med. Det er fantastisk, siger Bente Suni.

Foreningen Cykling Uden Alder bakker op bag projektet, som politikerne i seniorudvalget onsdag skal tage stilling til. Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) har talt med flere plejehjemsbeboere, der allerede glæder sig til at komme med på turen, og han forestiller sig, at initiativet bliver bakket op.

Det springende punkt bliver ifølge Bente Suni at skaffe de 215.000 kroner, som turen ventes at koste. 

Sommerferie på rickshaw
Turen køres fra den 8. til den 10. juni.Den har et samlet budget på 215.000 kroner.

De tunge udgifter er hotelovernatninger, tourbus og konsulentstøtte/deltagelse fra foreningen Cykling Uden Alder.

Der søges støtte hos sponsorer og gennem crowdfunding.

De 16 ældre, der kommer med på turen, skal betale omkring 500 kroner per dag.

Hvil i bussen

- Vi venter på svar fra Jubilæumsfonden, og vi vil også prøve at finde penge og anden støtte via sponsorater, siger hun.

De ældre, der melder sig til, skal være med til at planlægge turen.

- Foreløbig har vi talt om at besøge Hejlsminde, Haderslev, Gram, Ribe og slutte på Lakolk på Rømø. Og det handler ikke kun om at sidde på cyklen. Vi skal også stoppe, strække ben og spise is. Det er helheden, der skaber en ferie, fortæller hun.

Hvad gør I, hvis en deltager bliver for træt?

- Det er derfor, at vi skal have en tourbus med, så kan de få en lille "morfar" derinde, hvis de trænger til det. Bussen skal transportere bagagen, men det kan også være, at vejret driller, så vi får mere brug for bussen.  

Der skal også personale med på turen. Hvem og hvor mange afhænger af hvilke beboere, der gerne vil med. De ansatte skal hjælpe med ting som medicin og pleje. Også foreningen Cykling Uden Alder bakker op og vil deltage i turen.

 

Plejehjemsbeboere skal på cykelferie - med mulighed for en "morfar"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce