Se billederne af de jublende fodboldpiger: Klar til finale i skolefodbold

Sofie Hornemann, til venstre, er normalt angriber på skolefodboldholdet men meldte fra til semifinalen, da hun spillede kamp søndag med sit klubhold, og tirsdag står den på samling og kamp med U16-landsholdet. I den hvide jakke til højre er det Ditte Langberg, der normalt også er en fast del af holdet, men som lige nu er ude med en korsbåndsskade. Foto: Peter Leth-Larsen

Se billederne af de jublende fodboldpiger: Klar til finale i skolefodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldpigerne fra Brændkjærskolen er klar til finalen i Ekstra Bladets og DBU's landsdækkende skolefodboldturnering, efter at de vandt semifinale mod hold fra Hjørring. Nu venter landsfinale i Odense.

Kolding: For 15 år siden var det Parken i København, som en flok dygtige fodboldpiger fra Brændkjærskolen indtog og sejrede i.

I år bliver det Ewii Park i Odense, som får besøg af et nyt hold af kvindelige fodboldspillere fra Brændkjærskolen, når landsfinalen i Ekstra Bladets og DBU's store skolefodboldturnering bliver spillet næste torsdag.

Med fodboldspil på højt niveau slog Brændkjærskolens piger nemlig skoleholdet fra Muldbjergskolen i Hjørring af banen i semifinalen med 2-1, selv om Hjørring-pigerne på papiret på forhånd nok var favoritter og ankom til semifinalen i Kolding med en målscore på 69-2.

- Det er megavildt. Et eller andet sted havde vi nok håbet det, men det er megasurrealistisk. Jeg tror, vi fighter rigtig meget, og vi troede på det umulige, smilede Emma Veletanlic fra 8. klasse efter kampen, og efter hun havde modtaget en bamse for sin forsvarsindsats i kampen.

Brændkjær og finalen
I finalen torsdag den 26. april skal Brændkjærskolen møde vinderen af den anden semifinale, der spilles torsdag den 19. april.De to hold, der mødes i den kamp, er Frederiksborg Byskole og Københavns Skole og Idrætsakademi.

Holdet spiller naturligvis med en målmand, men det er markspillere, der sættes på mål, da ingen af pigerne på holdet normalt spiller på målmandsposten. I semifinalen var det Emilie Billing, der stod på mål i hele kampen. Hun spiller til daglig for Vardes 3F liga-hold.

Oldeforældre på sidelinjen

Mange af skolens elever havde taget gåturen fra skolen til KB, hvor semifinalen blev spillet, mens Edith og Jens-Erik Jensen fra Fredericia var kommet bil. De er oldeforældre til Naja Skovsen, der går i 7. klasse på Brændkjærskolen, og de nød den spændende semifinale.

- Vi regner da også med, at vi kommer til at skulle se finalen, lød det optimistisk før kampen fra Edith Jensen, der satsede på en sejr til oldebarnet.

Najas lillebror, 10-årige Magnus, havde fået lov til at få lidt før fri fra skole for at se semifinalen. Også han skal se finalen, og han er ikke i tvivl om storesøsters kvaliteter.

- Hun er rigtig god. Hun er blevet bedre til at tackle og til at løbe fra de andre. Hun har også et godt blik for spillet, siger han, der også er en ivrig fodboldspiller.

Landsholdet gik forud

Sofie Hornemann er normalt en fremtrædende angriber på både KoldingQ's U18-hold og på Brændkjærholdet. Men mandag havde hun selv valgt at stå over, da hun havde en hård kamp bag sig søndag og tirsdag skal spille endnu en kamp ved den U16-landsholdssamling, der står på programmet da.

- Jeg ville vildt gerne være med, men det bliver en for hård belastning, så i dag er jeg hooligan på første niveau. Jeg regner med, at jeg også kan være en slags holdleder og kan være med til at guide dem inde på banen - altså hvis det er okay med Peder (holdets træner, red.), sagde Sofie Hornemann og fremhævede holdets store sammenhold og initiativlyst som en af årsagerne til, at de er kommet så langt i turneringen.

Sofie Hornemann var dog også klar i mælet omkring sin deltagelse i finalekampen.

- Så glemmer jeg alt andet. Jeg skal bare ved med i finalen, lød det fra hende.

Tilskuer på tre måneder

En af de yngste tilskuere til kampen var lille Josefine på kun tre en halv måneder, der var ved sidelinjen sammen med sin mor, Charlotte Gonnsen.

Hun er lærer på Brændkjærskolen og var sidste år og i år træner for skolens pigehold. Men så kom hendes graviditet "i vejen", og efter de to første kampe måtte hun overlade trænertøjlerne til en anden lærer, Peder Larsen.

Men Charlotte Gonnsen, der selv har spillet ligafodbold i KoldingQ, har ikke helt kunne slippe de dygtige fodboldpiger, så hun har såmænd været ude og se alle holdets kampe - også dem der foregik i Vejle og på Fyn. Og hun og Josefine bliver også blandt tilskuerne ved finalen, garanterer hun.

- De gør det bare rigtig godt i betragtning, hvor mange skader de har haft. De kan rykke sammen i bussen og giver ikke op. Holdet har et par rolige spillere, der ikke stresser sig selv, og så har de nogle rigtig gode individualister, siger Charlotte Gonnsen.

Se billederne af de jublende fodboldpiger: Klar til finale i skolefodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce