Uenighed i Venstre om midtbybiograf

Merete Due Paarup synes, at Jørn Pedersen er for hurtig på aftrækkeren med at konkludere, at en kommerciel midtbybiograf er det rigtige for Koldings midtby. Arkivfoto: Martin Ravn

Uenighed i Venstre om midtbybiograf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Jørn Pedersen har ikke sin gruppeformand bag sig, når han melder ud, at midtbyen skal have en ny og stor premiere-biograf. Hun er "megabekymret" for Nicolai Bio.

Kolding: Borgmester Jørn Pedersen (V) har ikke fuld opbakning fra sin politiske gruppeformand i Kolding Byråd, når han går ud og siger, at Kolding midtby igen skal have en stor premiere-biograf.

Nu melder Merete Due Paarup nemlig klart ud, at hun synes, "det er bekymrende" at give den alternative og i høj grad frivilligt drevne Nicolai Bio konkurrence fra en kommercielt drevet midtby-biograf "ved at drukne den i popcorn fra en af de store nationale biografer".

Due Paarup udtaler sig ovenpå borgmesterens udmelding i JydskeVestkysten onsdag om en ny midtbybiograf. Efter et møde med Nordisk Film Biografers ledelse fortalte han begejstret, at det store biograf- og filmselskab nu undersøger mulighederne for at etablere sig i Koldings bymidte.  

Merete Due Paarup efterlyser en grundigere proces.

-  Vi skal gøre os umage med at finde ud af, hvad vi skal med midtbyen, og jeg synes jo, at vi skal have Kolding til at smage anderledes end storcentret. 

- Det kan sagtens være, at konklusionen bliver, at en ny stor biograf er det helt rigtige. Men Nicolai Bio kan noget helt andet end en biograf i stor skala, og jeg tror, vi slår Nicolai ihjel, hvis der kommer en stor biograf i midtbyen. Vi skal virkelig passe på det unikke her, og det gør vi ikke, hvis vi lader en stor biograf med dolbysystemer og 3D komme tromlende, mener  Merete Due Paarup, der anerkender, at der er "forskellig smag for biograffilm og -oplevelser".  

Fakta

Formel 1

Hun afviser, at hendes indvendinger er en kritik af borgmesterens måde at arbejde på.

- Nej. Jørn bliver hurtigt begejstret, og han er fantastisk til at skabe gode resultater med de folk, han mødes med. 

- Men hvis man er for hurtigt ude med at love noget og lave aftaler, så lukker man måske af for andre muligheder, så jeg savner mere proces. Og konkret er jeg megabekymret for, at vi kommer til at hælde Nicolai ud med badevandet, hvis vi giver plads til en stor biograf i midtbyen.

Så du synes, borgmesteren går for hurtigt ud i offentligheden?

- Jørn er hurtig på aftrækkeren, og det er fint også at vise, hvad der er gang i. Jeg er nok mere til, at vi lige skal undersøge tingene. Men sådan er vi heldigvis forskellige.

Hvad vil du gøre ved det?

- Det skal vi da have talt om på et gruppemøde. Men Jørn er jo en fantastisk borgmester, der får mange ideer og har mange ting i gang. Det er det, der gør ham til en actionman. Han kører Formel 1, og det er fedt, men det gør det også svært for os andre at følge med engang imellem.

Nordisk Film
Nordisk Film Biografer er Danmarks største biografkæde med 22 biografer og ca. 20.000 biografstole.Hvert år tager Nordisk Film imod ca. 6 millioner biografgæster i Danmark.

De otte af biograferne ligger i Jylland:

Aalborg (2),  Århus (2), Esbjerg, Herning, Randers og Kolding.

Uenighed i Venstre om midtbybiograf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce