Ak og ve: VB tabte til Brøndby og Sousa så rødt


Ak og ve: VB tabte til Brøndby og Sousa så rødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VB tabte til Brøndby og forbliver fastfrosset i bunden af Superligaen. Kampen endte 2-1 til gæsterne, i et opgør, som var relativt tæt.

Vejle: Vejle Boldklub tabte med 2-1 til Brøndby i søndagens hovedkamp i Superligaen. Allan Sousa scorede et storslået mål, der åbnede ballet, men igen var en dårlig periode efter pausen skyld i, at VB faldt.

VB kom i nærmest samme formation, som klubben spillede mod AGF. Der var to ændringer, og de var væsentlige: Pavol Bajza var bænket efter sit drop ved AGF's føringsmål kort efter pausen i mandagens kamp. Thomas Hagelskjær kom ind i stedet for og skulle til eksamen mod et bombastisk Brøndby-mandskab. Viljormur Davidsen var ramt af maveonde og blev erstattet af Kerim Memija.

VB angreb i en 4-2-3-1 og forsvarede sig i en 4-4-1-1.

Allerede to timer inden kampstart var der et fint fremmøde på den endetribune, der husede Brøndbys fans. Deres halse modtog ingen hvile - de sang hele vejen til kampstart. Opgøret havde en enorm bevågenhed ene og alene som følge af det faktum, at det var Brøndby, der var VB's modstander. Der var dobbelt så mange pressefolk, fire gange så mange talentspejdere og et fint fremmøde på lægterne: 6994.

Brøndby kom til kampen i en brølstærk startformation med Mukhtar, Tibbling og Wilczek som de lysende stjerner.

VB fik ros for at spille flot fodbold i klubbernes første møde på Brøndby Stadion, og klubben fortjener atter ros for en første halvleg i fodboldens tegn. VB ville spille og lykkedes ganske glimrende med det.

Allan Sousa var tydeligvis i spilhumør og virkede hele tiden som en syl, der prikkede huller i Brøndbys bagkæde. Efter 10 minutter blev han nedlagt på kanten af feltet, og han gik selv til bolden. Med venstre ben drejede han uimodståeligt bolden op på undersiden af overliggeren og ind, og med ét forstummede et gult hav af ellers vilde Brøndby-fans bag gæsternes mål.

En fremragende kasse.

Vejle Boldklub-Brøndby IF 1-2 (1-0)
Superligaen, 20. rundeMål: 1-0 Allan Sousa (11.), 1-1 Kamil Wilczek (48.), 1-2 Kamil Wilczek (59.).

VB (4-2-3-1): Thomas Hagelskjær - Kerim Memija (Melker Hallberg 46.), Vladis Emmerson (Rasmus Lauritsen 22.), Mads Greve, Tobias Mølgaard - Jacob Schoop, Ylber Ramadani - Allan Sousa, Vladen Yurchenko (Nathan Oduwa 80.), Arbnor Mucolli - Adam Jakobsen.

Brøndby (4-1-2-1-2): Marvin Schwäbe - Johan Larsson, Paulus Arajuuri, Benedikt Röcker, Anthony Jung - Josip Radosevic (Kasper Fisker 83.) - Lasse Vigen, Simon Tibbling (Dominik Kaiser 46.) - Besar Halimi (Mikael Uhre 46.) - Kamil Wilczek, Hany Mukhtar.

Advarsler: Paulus Arajuuri (36.), Arbnor Mucolli (39.), Simon Tibbling (43.), Kamil Wilczek (45.), Dominik Kaiser (72.), Allan Sousa (90.).

Dommer: Peter Kjærsgaard (6).

Tilskuere: 6994 på Vejle Stadion.

Føring i pausen

Brøndby er et gulblåt godstog, og undertiden havde gæsterne sat skruetvingerne hårdt fast om hjemmeholdet. Kamil Wilczek sendte et hovedstød snert over kassen på et hjørnespark, og Hany Mukhtar var tæt på at nå frem til et glimrende, fladt indlæg inde foran VB-målet.

VB var hårdt ramt inden kampen med skader til Imed Louati og Gustaf Nilsson, og hjemmeholdet blev yderligere ramt, da Vladis Emmerson faldt hårdt til jorden fra himmelhvælvingen efter en luftduel. Han måtte udgå - i hans sted kom Rasmus Lauritsen ind som en kompetent erstatning.

Benedikt Röcker en tysk kæmpe, og han sprang næsten i kredsløb om jorden på et hjørnespark, men han var for højt oppe og kunne ikke vinkle bolden kraftigt nok nedad og sende den i mål fra en position i det lille felt. Kort efter var Allan Sousa lige ved at blive dobbelt målscorer. Arbnor Mucolli gik ned i et løb mod mål, men returen havnede hos Sousa, som havde tid og plads til at skyde med sit varme venstreben. Denne gang lod afslutningen dog meget tilbage at ønske, og den sejlede mod aftenhimlen.

Velspillende Vladen Yurchenko var tæt på at kunne sende bolden i mål efter endnu et godt VB-opspil, men han nåede akkurat ikke frem til den. I halvlegens døende minutter lagde Brøndby et massivt tryk, og VB var i overlevelsesmode. Men der skete ikke mere.

VB førte 1-0 efter 45 minutter.

En ordentlig dukkert

VB blev ramt af endnu en skade, da en omtumlet Kerim Memija måtte forlade banen i pausen efter en kollision med Brøndbys Kamil Wilczek i slutningen af første halvleg. Den store angriber begik en stor svinestreg ved at springe ind i Memija kæbe med albuen i fuld kraft - det gav, underligt nok, kun gult kort.

Ind kom Melker Hallberg for at spille den uvante position som højre back.

Kamil Wilczek var tæt på at lukrere på et kiks i VB-defensiven efter sekunder af anden halvleg, men han sparkede bolden over mål. Situationen var dog et varsel på ting, der skulle komme:

Efter 48 minutter fik Brøndby et frispark, som blev sendt fint ind foran mål. Ved bageste stang sled Wilczek sig fri, så han kunne bøvle bolden i mål. Thomas Hagelskjær havde lappen på men kunne ikke modstå forsøget. Wilczeks kasser er sjældent yndefulde, men fodbold handler ikke om skønhedspriser:

1-1.

VB var tæt på at svare igen et par minutter senere, da Allan Sousas blændende pasning på et kontrastød fandt Adam Jakobsen, som havde taget det gode løb. Man han tøvede med at afslutte og blev blokeret i sidste ende.

Kampen var åben efter udligningen, men det stoppede efter 59 minutter. Lasse Vigen viste godt overblik med en god pasning til Johan Larsson, som stormede dybt i høj fart. Hans indlæg fra baglinjen sad i pandebrasken på en flyvende Mikael Uhre, som headede bolden op i nettaget via græstæppet. Thomas Hagelskjær virkede fejlplaceret i situationen.

2-1 til Brøndby og en ordentlig dukkert til VB, som nu kunne sammenlignes med et skib, der tager vand ind.

Oduwa kommer ind

VB havde enorme vanskeligheder ved at skabe chancer efter pausen, og noget af det vildeste, der skete, var da Melker Hallberg lossede en flugter ud af stadion. Han sparker som en hest, svenskeren.

Nathan Oduwa kom ind med 10 minutter igen for at true med sin fart, men Brøndby syntes tilpas, og efter føringsmålet begyndte gæsterne at passe mere på sig selv - til VB's store fortrydelse.

Allan Sousa gik fint ind i banen med en fiks finte og kunne afslutte med venstre foran mål. Denne gang var brasilianerens forsøg indenfor rammen, men Marvin Schwäbe stod det rette sted og fik styr på den.

Kampens afslutning var dramatisk. VB fik tilspillet sig et hjørnespark, men dommeren fløjtede kampen af, og det fik VB-bænken til at fare i flint. Samtidig brokkede Allan Sousa sig til sit andet gule kort og blev udvist efter sidste fløjt. Det første kort modtog han for et forsøg på at filme.

Resten af kampen blev en ørkenvandring uden muligheder, og VB tabte derfor med 2-1. Klubben er a point med Vendsyssel og Hobro i bunden af Superligaen.

Næste kamp, og årets sidste, spilles på lørdag i Randers.

Ak og ve: VB tabte til Brøndby og Sousa så rødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce