VB i ny disciplinærsag - Straffes med karantæner og bøde

Allan Sousa modtog rødt kort for at brokke sig til dommeren efter nederlaget til VB. Nu straffes også bænken for sin måde at reagere på. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

VB i ny disciplinærsag - Straffes med karantæner og bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Boldklub bliver ved med at rage disciplinærsager til sig. Bænkens ageren i slutningen af opgøret mod Brøndby udløser karantæne til Sormanis afløsere, så nu har VB tre trænere i karantæne til kampen mod Randers.

Vejle: Vejle Boldklub er blevet ramt af endnu en disciplinærsag.

I søndagens kamp mod Brøndby tilkæmpede VB sig et hjørnespark, men kampens dommer, Peter Kjærsgaard, valgte at fløjte kampen af, før VB fik lov til at afvikle det.

Det fik hele VB-bænken til at fare i flint og omringe fjerdedommer Chris Johansen, og denne reaktion kommer nu til at koste. Morten Bisgaard og Giovanni Marcella modtager en spilledags karantæne, mens klubben får 10.000 kroner i bøde. Også teknisk chef Jacob Krüger er rodet ind i situationen.

Ifølge sagens papirer fremgår det, at dommer Peter Kjærsgaard har indberettet følgende i forhold til Bisgaard og Mazella:

- At netop som kampen bliver fløjtet af løber adskillige personer fra Vejles tekniske område anført af Morten Bisgaard og med Giovanni Mazzela som støtte aggressivt og truende direkte imod fjerdedommeren og overfuser ham verbalt. Den aggressive og truende måde de to nævnte trænere kommer imod fjerdedommeren på gør, at han føler sig nødsaget til at træde tilbage for at undgå, at der bliver fysisk kontakt.

Desuden fremgår det, at vagterne fra Vejle kom hurtigt imellem de to parter, men at fjerdedommeren bagefter var så rystet over situationen, så han ikke kunne gengive, hvad der var blevet sagt.

Jacob Krüger blev indberettet for både i pausen og efter kampen at fortælle dommerne, hvor ringe de havde været. Desuden blev han, ifølge indberetningen, ved med at råbe, selvom han var blevet bedt om at gå væk.

Fodbold er følelser

VB følte undervejs i Brøndby-kampen, at klubben blev bortdømt af dommerkvartetten. Især Kamil Wilczeks voldsomme albue, der kostede en brækket kæbe til Kerim Memija, har været debatteret. Angriberen modtog et gult kort, men han skulle have haft marchordre.

Episoden omkring hjørnesparket ved slutfløjt blev for meget. Både for VB-bænken og for Allan Sousa, som talte sig til et rødt kort.

VB er blevet bedt om en redegørelse i sagen, og i den erkender VB, at både Bisgaard, Mazzela og Krüger reagerer på de måder, som der er beskrevet. Men til gengæld mener klubben ikke, at der var tale om fysisk kontakt.

Reaktionen efter kampen skyldtes, ifølge VB, at dommeren i første halvleg havde lagt knap otte minutter til, mens han ikke lod VB tage hjørnesparket i tillægstiden til anden halvleg.

VB afslutter sin redegørelse med følgende sætning:

- Fodbold er følelser, og i en kamp, hvor en Vejle-spiller bliver overfaldet med fuld kraft af en albue i hovedet med en brækket kæbe og hjernerystelse til følge, kunne man måske som et helhedsbillede have mere forståelse for de reaktioner, der kommer til udtryk i ord og langt fra de "følelser", der beskrives i indberetningen fra dommeren.

Det hele ændrer dog ikke ved, at denne sag er skidt nyt for et VB-hold, som allerede har været i søgelyset hos Fodboldens Disciplinærinstans flere gange.

Og spørgsmålet er nu, hvem der skal sidde på bænken til kampen mod Randers. Nu er både VB's cheftræner og de to assistenter henvist til tribunen.

VB i ny disciplinærsag - Straffes med karantæner og bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce