VB indberetter ikke Wilczek - men han risikerer alligevel straf

Jacob Krüger og VB kommer ikke til at indberette polske Kamil Wilczek til disciplinærinstansen. Men han risikerer alligevel en straf. Foto: Claus Fisker, Scanpix

VB indberetter ikke Wilczek - men han risikerer alligevel straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Boldklub er ked af, at dommeren ikke straffede Kamil Wilczeks grove albue i hovedet på Kerim Memija. Men klubben ønsker ikke at indberette den polske angriber.

Vejle: Vejle Boldklub har ikke i sinde at indberette den polske Brøndby-angriber Kamil Wilczek, som i søndagens superligakamp sprang ind i backen Kerim Memija med en kniv-lignende albue og endte med at brække bosnierens kæbe.

- Jeg tror, at alle kan se, at der var tale om en grim albue. Men vi har ikke indberettet Wilczek. Hvis Disciplinærinstansen tager sagen op, er det ikke på vores opfordring. Vi vil ikke være en klub, der på den måde stikker andre klubber, siger VB's tekniske chef, Jacob Krüger.

Dermed er det op til Disciplinærinstansen selv at give angriberen en straf, hvis den finder det nødvendigt at tage sagen op. Skal det ske, skal det være fordi, at instansen vurderer, at der var tale om en helt igennem hensynsløs aktion. Den kan altså gøre det, selv om dommeren har vurderet den pågældende situation i kampen.

Det, der ærgrer Jacob Krüger mest, er at albuen ikke blev opdaget under kampen. At dommeren efterfølgende gik ud og beklagede, at han ikke uddelte et rødt kort, kan VB ikke bruge til ret meget nu. Ganske som klubben heller ikke kan bruge en eventuel straf til Kamil Wilczek.

- Vi er kede af, at det ikke blev opdaget under kampen, for de kunne have påvirket dens udfald. Vi ved ikke, om det havde hjulpet os, men det havde givet os en gunstigere mulighed for at få et resultat, siger Jacob Krüger.

Undskyldning fra Wilczek

Sagen har fyldt meget, fordi tv-billederne med al tydelighed viser, at Kamil Wilczek gik ind i duellen for at ramme Kerim Memija. Det kostede et gult kort, men det var en meget mild straf. Efterfølgende udtalte kampens dommer, Peter Kjærsgaard, at han ville ærgre sig over, at han ikke uddelte det røde kort.

- Vi undrer os over, at en linjedommer, der stod fem meter fra situationen, og en fjerdedommer, der stod otte meter fra, ikke kunne se det, siger Krüger.

Efterfølgende har polakken været ud og undskylde både på Facebook og til Kerim Memija personligt.

- Jeg vil gerne sig undskyld til Kerim Memija endnu engang. Jeg tog kontakt til ham efter kampen for at undskylde det, der skete. Håber, du kommer dig igen hurtigt, skrev Wilczek på sociale medier.

Om Disciplinærinstansen tager sagen op er stadig et spørgsmål. Men der er altså en mulighed for, at den polske angriber får en følgestraf på baggrund af tv-billederne, selv om dommeren har vurderet situationen på banen.

Vi har været i kontakt med formand for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, og han fortæller, at man i løbet af de kommende dage finder ud af, om der skal åbnes en sag.

VB indberetter ikke Wilczek - men han risikerer alligevel straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce