VB's kvinder rykker ud af ligaen

- Nedrykningen til 1. division er kun en fordel. Nu kommer vi til at møde hold, vi kan måle os, siger VB-træner Jesper Søgaard. Arkivfoto.

VB's kvinder rykker ud af ligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Nu kommer vi til at møde hold, vi er jævnbyrdige med, siger VB-træner Jesper Søgaard.

Fodbold: VB's kvinder blev dømt til nedrykning fra landets bedste række med et nederlag på 5-0.

VB-træner Jesper Søgaard græd dog tørre tårer efter nedrykningen til 1. division. Han har måttet kæmpe med sit amatørhold mod hold med langt bedre forudsætninger, nogle med kontrakter, og det har været en kamp mod overmagten.

- Det er kun en fordel for os at komme ned i den næstbedste række, sagde han. Nu kommer vi til at møde hold, vi er jævnbyrdige med. Ingen af spillerne har sagt, at de forlader VB, og jeg føler mig sikker på, at alle de unge spillere bliver i klubben, siger han.

VB vandt kun én af de 14 kampe, 2-1 over Odense Q. Det blev 1-1 og 3-3 mod bundproppen Varde, der tabte de øvrige 12 kampe. VB sluttede med fire uafgjorte og ni nederlag - syv point i 14 kampe og en målscore på 11-37.

Der har været forsøg i dansk fodbold på at få de professionelle fodboldklubber til at tage kvindefodbold på programmet og give dem samme vilkår som mændene. Det har FC Nordsjælland taget op, men VB har fastholdt, at de kvindelige spillere spiller videre på amatørbetingelser.

Brøndby og Fortuna Hjørring er flere klasser bedre end de øvrige hold i den danske liga, og det er dette monopol, som topfolkene i dansk kvindefodbold gerne vil have brudt, bl.a. fordi landsholdsspillerne valfarter til udlandet, fordi de ikke bliver presset i andre kampe, end når de to tophold mødes.

- 5-0 til Brøndby giver et godt billede af de 90 minutter. Mine spillere gjorde, hvad de kunne, og vores målmand Katrine Bech havde mange fine redninger, men de var som ventet meget bedre end os, sagde Jesper Søgaard. Vi fulgte pænt med, og kun to mål efter frispark og hjørnespark var årsag til, at Brøndby fik hul på bylden, men da de scorede til 3-0 på straffespark fem minutter ind i anden halvleg, var kampen afgjort.

Brøndby spiller videre i slutspillet om det danske mesterskab. For VB er turneringen slut.

Nu sender han spillerne på juleferie. Jesper Søgaard samler spillerne til træningsstart 22. januar.

Brøndby-VB 5-0 (2-0)

Kvindefodbold, ligaen

Mål: 1-0 (28.), 2-0 (35.), 3-0 (50.), 4-0 (70.), 5-0 (87.)

VB's kvinder rykker ud af ligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce