ESuperliga: VB tabte sindssyg finale efter flot indsats

Vejle Boldklub vandt, højst overraskende, over FC København i semifinalen af Superligaen og endte i finalen. Foto: Claus Bech/Scanpix

eSuperliga: VB tabte sindssyg finale efter flot indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Boldklub gik hele vejen til finalen, men led nederlag til Brøndby over tre kampe, der ikke bliver meget tættere.

København: Vejle Boldklub er overraskende sølvvinder af eSuperligaen, som blev afsluttet med et stort stævne foran 3000 mennesker i Forum København mandag aften.

VB vandt over Randers og FC København, før klubben tabte til Brøndby i finalen.

Den første kamp var komplet vanvittig. Og den satte tonen an for VB's tur til finalen.

Esser, som hele tiden har været en del af VB-truppen, men som ikke har spillet en eneste grundspilskamp, blev hentet ind til finalen sammen med stjernen LordHjorth. Dette skyldtes taktik, da VB forsøgte at gå hele vejen ved hjælp af overraskelsesmomentet. Ingen havde spillet mod Esser, og derfor var han et nyt kort.

Først var det VB mod Randers. VB var endt som nummer fem i grundspillet og skulle derfor møde nummer fire. Esser leverede i sine første kamp - et opgør mod HassanPlayer. Den endte 0-0 - et perfekt udgangspunkt for VB, som nu kunne satse på at vinde på udebanemål eller en sejr.

Let var det dog ikke. LordHjorth var oppe imod Al-Bacha, som vandt VM-guld i 2016. Randrusianeren chokstartede og kom hurtigt foran med 2-0. Alt var sort, men efter pausen gravede LordHjorth sig ud af hullet og fik scoret til 3-2, før HassanPlayer udlignede til 3-3. Det blev slutresultatet, og VB gik videre på reglen om udebanemål.

Modstanderen i semifinalen var mægtige FC København, som af mange ansås som favoritten til at vinde hele skidtet.

Mægtige løver

Alle havde forventet, at FCK ville vinde, og derfor var det ikke den store overraskelse for salen, at Marcuzo fra hovedstadsklubben bragte sig foran med 2-0 ganske hurtigt. Derfra tog kampen dog en højst uventet drejning, for Esser, som altså var hentet ind til lejligheden, bragte sig på 2-2 og satte en direkte dyst op mellem Agge og LordHjort. To af verdens bedste spillere.

Det blev en taktisk affære. FCK havde regnet med en komfortabel sejr i åbningskampen og en sikker hånd på rattet af forsvarsspecialisten Agge. Men VB var foran på udebanemål, og derfor skulle den indfødte Frederikshavner op og presse. LordHjorth slog kontra og bragte sig foran 1-0. Agge udlignede mod slutningen af kampen, og han pressede på for en udligning.

Men VB holdt standt, og klubben havnede på sensationel vis i finalen af eSuperligaen. Igen på reglen om udebanemål.

:

Finalen

Finalen var mod Brøndby, og det blev en vanvittig tæt slagudveksling mellem fire meget dygtige spiller.

Først mødte Esser fra VB Dingo fra Brøndby og måtte finde sig i at tabe i straffesparkskonkurrence efter en kamp, som endte 1-1 i ordinær spilletid. Han misbrugte det afgørende straffespark med Ruud Gullit, som sparkede bolden snert forbi mål.

I næste kamp var det LordHjort mod Fredberg, og den endte LordHjort med at vinde med med 2-1, og dermed satte han en tredje kamp op, som skulle være den definitive afgørelse.

De to mandskaber valgte igen LordHjorth og Fredberg til at spille, men denne gang måtte den dygtige VB-spiller på blot 17 år kapitulere. Fredberg bragte sig foran 3-1, og det hul kunne LordHjorth ikke lukke. Ham tabte dermed 3-2 i den sidste og afgørende kamp.

VB har dog enorm ære af sin deltagelse i turneringen. Det var ikke forventeligt, at holdet ville ende i finalen.

Alt tyder på, at eSuperligaen vender tilbage næste år.

eSuperliga: VB tabte sindssyg finale efter flot indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce