100-årig har fået nyt liv i Grejsdalen

Veterantoget TKVJ nr. 12 har fået en ny start. Toget kører nu i Grejsdalen. Foto: Benny F. Nielsen

100-årig har fået nyt liv i Grejsdalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VEJLE - Det er ikke alle 100-årige, der får chancen for at begynde forfra.

Men den chance har TKVJ nr. 12 fået. Bag det kryptiske navn gemmer sig et schweizisk damplokomotiv fremstillet i 1916 af Wintherthur,

Det statelige lokomotiv kan takke entusiasterne i Sydjyllands Veterantog fra Lunderskov for sit andet liv. I slutningen af 1960'erne var det tidligere Troldhede-bane-tog rangeret ud på det yderste sidespor. Men den daværende Kolding Jernbaneklub købte lokomotivet lige for næsen af ophuggerne og her 50 år senere trækker det nu stolt veteranvogne gennem Grejsdalen mellem Vejle og Jelling.

Her afløste det sidste år det oprindelige lokomotiv, der er i 40 år har klaret turistkørslen men i dag får lov at hvile hjulene i Den Gamle By i Aarhus. Med den 40 år lange tradition var det naturligt, at stationen i Jelling fik lov til at lægge perron til den officielle indvielse med taler af klubbens formand Lars Ole Hansen og Vejle Kommunes viceborgmester Søren Peschardt (S).

Selve æren med at klippe det røde bånd til lokomotivet tilfaldt maskinarbejder Jørgen Skov. Han er om nogen manden, der har sikret det gamle lokomotiv dets andet liv. Siden 1985 har han arbejdet utrætteligt sammen med andre frivillige på at gøre TKVJ nr. 12 køreklar - og som den 76-årige dampspecialist sagde:

- Det har taget lang tid - men det var helt sikkert, at det skulle ud og køre, mens jeg stadig var her.

100-årig har fået nyt liv i Grejsdalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce