10.000 østers åbnes på Fanø - gourmetkok fra Vejle deltager

Nicolaj Christiansen, køkkenchef i Treetop Restauranten, er nomineret i konkurrencen "Årets Restaurant". I efterårsferien tager han til Fanø for at tilberede østers. Foto: Claus Skovholm

10.000 østers åbnes på Fanø - gourmetkok fra Vejle deltager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicolaj Christiansen, køkkenchef på Treetop Restauranten, deltager i østersfestivalen på Fanø i efterårsferien. Her dystes om titlen "Årets Østerskok".

Vejle: Nicolaj Christiansen, køkkenchef i Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel, har først lige lagt kokkekniven efter nomineringen til at blive "Årets Restaurant", inden han igen skal i ilden.

Denne gang i forbindelse med Fanø Østersfestival, der finder sted på Vadehavsøen fra 14. til 17. oktober. Her dyster topkokke om titlen "Årets Østerskok", og Vejle-kokken går efter førstepladsen.

- Jeg deltager for at vinde og er også ved at være klar med mit bud på, hvordan en østers skal serveres, siger Nicolaj Christiansen, der tager sit eget team med til Fanø.

Østers er en lækker spise. Topkokke fra hele landet er klar til at give deres bud på, hvordan den skal serveres. Foto: Søren Gammelmark
Østers er en lækker spise. Topkokke fra hele landet er klar til at give deres bud på, hvordan den skal serveres. Foto: Søren Gammelmark

10.000 styk

Sidste år åbnede man 8000 østers på Fanø i efterårsferien. I år regner Fanø Østersfestival med at åbne 10.000 østers. - Topkokke og folk kommer fra hele landet for at hylde Danmarks ældste råvare, siger Lindy Kjøller, der er formand for Fanø Østersfestival.

- Engang var østers en almindelig del af danskernes kost, men i 1800-tallet blev det fint og dekadent. Det er en fejl, for alene omkring Fanø findes der over seks millioner østers, man frit kan samle op - og de smager jo virkelig godt, hvis man lige ved, hvad man skal gøre ved dem, siger han.

Østersfestivalen inviterer udover mødet med topkokkene på guidede østerssafarier, østers-kokkeskoler for børn og voksne og mulighed for at kende smagsforskellen på østers fra Vadehavet, Limfjorden, Bretagne og Middelhavet. - Udover at østers fra Fanø smager virkelig godt, så gør vi biodiversiteten i Vadehavet en stor tjeneste med at spise af dem, siger Lindy Kjøller.

Forklaringen er, at den hurtigt voksende, invasive stillehavsøsters, der huserer i Vadehavet, truer andre arter. I 2017 modtog Fanø Østersfestival prisen som "Årets Fiske- og Skaldyrsfestival" i White Guide.

Fanø Østersfestival er et familiearrangement, hvor det er muligt sammen med børnene at samle østers i Vadehavet. Foto: Søren Gammelmark
Fanø Østersfestival er et familiearrangement, hvor det er muligt sammen med børnene at samle østers i Vadehavet. Foto: Søren Gammelmark
Mange børnefamilier tager til Fanø i efterårsferien for at komme med på østerssafari. Foto: Søren Gammelmark
Mange børnefamilier tager til Fanø i efterårsferien for at komme med på østerssafari. Foto: Søren Gammelmark

10.000 østers åbnes på Fanø - gourmetkok fra Vejle deltager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce