Ældre over 65 får hjælp midt i sorgen

Kaj Kohave er en af dem, som har taget imod Vejle Kommunes tilbud om samtaler til personer over 65 år, der har mistet en ægtefælle. Foto: Vejle Kommune

Ældre over 65 får hjælp midt i sorgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To ud af tre tager imod Vejle Kommunes nye tilbud om samtaler, når man har mistet en ægtefælle. At tale om sorgen og savnet er et vigtigt skridt mod at finde fodfæste igen, mener Kaj Kohave, der mistede sin kone Karen for to år siden efter 40 års ægteskab.

Vejle: - Der er ting, man ikke kan forberede sig på: Sit første barn og det at miste sin ægtefælle. Derfor er det også så vigtigt at tale om sorgen. Få sat ord på den og acceptere den, siger Kaj Kohave.

Han talte åbent med Karen og familien om døden. Og på samme måde har han vendt tabet og savnet med familie og venner. Egentlig synes Kaj Kohave - der i Vejle er kendt som mangeårig formand for VB's amatørafdeling - at han havde snakket nok.

Alligevel tog han imod tilbuddet om at få en samtale med en sundhedsvejleder i sit hjem. Det har han ikke fortrudt. - Det er godt at tale med en neutral person. Du bringer dig selv i en situation, hvor du skal udtrykke dig på en anden måde, fordi du ikke kender personen over for dig. Du er nødt til at komme på banen. Det er med til at lette og styrke, siger Kaj Kohave, der fik tre samtaler med en sundhedsvejleder efter dødsfaldet.

Tidligere kørte tilbuddet som et forskningsprojekt, men fordi der har været så fine resultater er det nu blevet et fat tilbud til borgere over 65 år. Evalueringen af projektet viser, at borgerne er glade for tilbuddet. Blandt andet fordi det er lettere at tale med en professionel om de svære ting i livet efter at have mistet.

Det fortæller Dorte Bladt i en pressemeddelelse fra Vejle Kommune. Hun er en af de to sundhedsvejledere, som har stået for projektet - Vi kommer som udenforstående og kan rumme sorgen. Mange oplever derfor, at samtalerne er et frirum, hvor man ikke behøver at lægge bånd på sig selv og tage hensyn til, fx om den anden bliver ked af det.

Hvis du vil vide mere om tilbuddet, kan du kontakte sundhedsvejlederne på tlf. 76 81 80 96, mandag-torsdag klokken 8.30-10. Eller læse mere på www.vejle.dk/hjemmebesog.

Ældre over 65 får hjælp midt i sorgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce