Anmeldte tyveri og blev straffet med fængsel

Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Anmeldte tyveri og blev straffet med fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand og kvinde fra Vejle anmeldte et påstået tyveri fra deres bopæl og fik udbetalt store forsikringssummer. Den holdt ikke i retten, og de endte i stedet med en dom.

Vejle/Kolding: En 32-årig mand og 26-årig kvinde, begge fra Vejle, er ved Retten i Kolding idømt fængsel. De to var begge tiltalt for at have begået bedrageri og have indgivet en falsk anmeldelse. Den 32-årige mand var samtidig tiltalt for yderligere to forhold, som indebar hæleri og at have overtrådt våbenbekendtgørelsen.

I fællesskab havde de to tiltalte indgivet anmeldelser i november 2018 til to forskellige forsikringsselskaber om, at der var blevet stjålet indbo fra deres bopæl samt en bil til en værdi af i alt 118.563 kroner.

Det mente anklagemyndigheden ikke var korrekt, og de blev begge derfor tiltalt for bedrageri ved at have skaffet sig uberettiget vinding i strid med sandheden.

Dagen inden anmeldelserne til forsikringsselskabet havde de tiltalte anmeldt det påståede indbrud til politiet, noget som anklagemyndigheden mente var falsk anmeldelse, da der ikke har været begået indbrud på deres bopæl.

Den 32-årige tiltalte blev i samme måned også tiltalt for at have begået hæleri ved at have været i besiddelse af seks designstole til en værdi af 24.000 kroner. Han havde ligeledes været i besiddelse af en peberspray uden politiets tilladelse.

Anklagemyndigheden nedlagde i forbindelse med dommen påstand om, at et køretøj skulle beslaglægges.

Den 32-årige tiltalte fik ét års fængsel, hvoraf de 200 af dagene var en såkaldt fællesstraf fra en tidligere dom. Den kvindelige tiltalte fik fire måneders betinget fængsel. De nægtede sig begge skyldige og ankede på stedet sagen til frifindelse.

Anmeldte tyveri og blev straffet med fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce