Bækken stank fælt: Det var gammelt mosevand

Brandvæsenet undersøgte i samarbejde med miljøvagten forureningen i Bindeballe Bæk, men kunne ikke finde ud af, hvor det mørke vand stammede fra. Arkivfoto

Bækken stank fælt: Det var gammelt mosevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bindeballe: Indsatsleder Erik Eg fra TrekantBrand i Vejle fortæller, at brandvæsnet tirsdag klokken 16.40 blev kaldt ud til en mindre forurening ved Bindeballe Bæk.

- Da vi kom derud, lugtede det rigtig skarpt af gammelt råddent vand, og vandet i bækken havde en mørk brun farve, fortæller indsatslederen.

Han tilkaldte derfor miljøvagten, som tog målinger af vandet. De viste, at iltindholdet var lavt, men at pH-værdien var fin, og at der ikke var ammonium i vandet.

- Vi kunne ikke finde ud af, hvor den eventuelle forurening skulle komme fra. Det mørke vand kom ud af et drænrør, som afvander et kæmpe område, fortæller Erik Eg.

Dambrugene i nærheden blev advaret om det lave iltindhold i vandet, og derefter blev sagen overdraget til Vejle Kommune.

Sagen er lukket igen

Onsdag morgen har Karin Overby, der er miljømedarbejder ved Vejle Kommune, undersøgt sagen.

Hun fortæller, at alt tyder på, at det mørke vand formentlig er noget gammelt mosevand, som har stået i drænledningen.

- Drønrøret er nemlig afløb fra en sø og mose, så umiddelbart må vi sige, at det har været en prop fra mosen, som er løbet ud i bækken. Mosevand lugter nemlig surt og har et højt humusindhold, som gør vandet helt mørkt, forklarer Karin Overby.

Dambrugerne i området har oplyst til kommunen, at iltindholdet allerede er normalt igen, så derfor er sagen nu lukket her.

Bækken stank fælt: Det var gammelt mosevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce