Børnehus får flere penge til arbejdet med flersprogede børn

Børnene i Bullerbo kan se frem til, at der kommer endnu flere voksne per barn i den kommende fremtid. Socialstyrelsen har nemlig givet midler til, at der kan ansættes to ekstra pædagoger over de næste tre år. Foto: Yilmaz Polat

Børnehus får flere penge til arbejdet med flersprogede børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialstyrelsen har givet Bullerbo penge til at ansætte to ekstra pædagoger.

Vejle: Børnehuset Bullerbo i Skolegade midt i Vejle indledte for et år siden et samarbejde med en forsker og en konsulent fra VIA i Aarhus og Vifin med fokus på at få forældrene til institutionens børn endnu mere på banen.

Nu er midlerne til dette projekt opbrugt. Men det betyder ikke, at Bullerbo ikke fortsætter arbejdet med at gøre børnehuset til et endnu bedre sted at komme for både forældre og børn.

Senest har Socialstyrelsen tildelt Bullerbo yderligere midler, så man over en periode på de næste tre år kan ansætte to ekstra pædagoger.

- Vi har lige slået stillingerne op, fortæller Annette Jensen og forudser, at de to ekstra pædagoger blandt andet skal være med til at forbedre forældresamarbejdet endnu mere.

- Vi overvejer for eksempel at starte en mødregruppe i vuggestuen, hvor en pædagog også vil deltage. På den måde kan mødrene få udvidet deres sociale netværk, fortæller Annette Jensen.

Vi har fået lov at eksperimentere og finde ud af, at jo mere vi giver af os selv, jo mere får vi også af forældrene.
Annette Jensen, leder i Børnehuset Bullerbo

Behov, følelser og sprog

Hun pønser også på, at der skal arbejdes endnu mere målrettet på at give børnene et større ordforråd, for det er i Bullerbo, at mange af børnene skal lære størstedelsen af det danske, som skal gøre dem i stand til at klare sig i folkeskolen.

Et begrænset sprog giver udfordringer, når børnene for eksempel skal sætte ord på deres følelser.

- Derfor arbejder vi også meget med selvkontrol og behovsudsættelse, forklarer Annette Jensen.

Hun glæder sig til at fortsætte det målrettede arbejde med forældrene og børnene i Bullerbo. Indtil videre har både hun og personalet nydt den mulighed, de ekstra økonomiske midler har givet dem.

- Vi har fået lov at eksperimentere og finde ud af, at jo mere vi giver af os selv, jo mere får vi også af forældrene.

Børnehus får flere penge til arbejdet med flersprogede børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce