Boligprojekt i Haahrs Have er klar til start - kun én ting mangler

Sådan ser området ud i dag med Olaf Haahrs tidligere villa tronende øverst på den knap 16.000 kvadratmeter store grund med udsigt over Vejle Fjord. Arkivfoto: Kaare Johansen

Boligprojekt i Haahrs Have er klar til start - kun én ting mangler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør for Reka-Gruppen satser fortsat på første spadestik i starten af det nye år

Bredballe: Har: Projekt med 31 boliger - Mangler: Lokalplan.

Sådan er situationen for det Vardebaserede udviklingsselskab Reka-Gruppen. I april kunne Vejle Amts Folkeblad fortælle, at firmaet har købt den mangeårige oliekonge Olaf Haahrs ejendom på Seligmannsvej i Bredballe. Planen er at fjerne de nuværende bygninger og erstatte dem med nybyggeri.

- Lige nu venter vi på en lokalplan, fortæller direktør Jesper Kristensen fra Reka-Gruppen. Han satser på, at der sker noget på den front i løbet af august - og falder alt på plads, burde første spadestik til de 31 boliger kunne tages i starten af det nye år.

31 boliger på skråning
Projektområdet i Bredballe ligger på en sydvendt skråning.

De planlagte boliger skal bygges i to etager, der indpasses i terrænet.

Planen er at opføre 31 tæt-lave boliger, fordelt på 14 dobbelthuse og et rækkehus med 3 boliger.

De nye boliger får et areal på mellem 130 og 160 kvadratmeter på cirka 400 kvadratmeter store grunde.

For at understrege de landskabelige værdier i området vil husene, der er tegnet af københavnske WE Architecture, blive anlagt med grøn bevoksning på taget.

Når projektet er afsluttet, bliver det knap 16.000 kvadratmeter store område åbnet op til glæde for blandt andet naboerne.

Kilde: Reka Gruppen
De 31 boliger skal efter planen indpasses på den stærk skrånende grund ned mod jernbanen. Illustration Reka Gruppen
De 31 boliger skal efter planen indpasses på den stærk skrånende grund ned mod jernbanen. Illustration Reka Gruppen

Møde med naboer

Tilbage i april blev byrådets tekniske udvalg præsenteret for et skitse-oplæg. Det viste placeringen af de 31 boliger på den 16.000 kvadratmeter store grund. Dengang sagde politikerne ja til, at der måtte arbejdes videre med en egentlig lokalplan.

Kort efter holdt Reka-Gruppen et møde for naboerne i det eksklusive kvarter. Målet var at sikre et godt naboskab fra starten, og ifølge Jesper Kristensen var der pænt fremmøde:

- Der var en god dialog, og vi fik en række konstruktive input. Dem arbejder vi videre med.

Nye veje

Et af de problemer, firmaet skal have løst, er vejadgang. I dag er der adgang via Strandvejen og den smalle 3. tunnel, hvor der i forvejen er pres på. Den sidste del af Seligmannsvej op mod grunden hører heller ikke til Bredballes bredeste.

Derfor er der fokus på en eksisterende sti langs jernbanen fra Seligmannsvej mod Brønsbjergvej og Kirkebakken. Ifølge oplægget til lokalplan skal en del af stien udvides til en egentlig vej, der skal sikre adgang til de nederste ti huse i den kommende bebyggelse.

De øvrige 21 huse skal ifølge planen køre ind i området via Tirsbjergvej, der går nord om den store grund. Også her skabes der ny vejadgang ind på den grund, der indtil sidste år husede Olaf Haahrs 500 kvadratmeter store villa med panorama udsigt over Vejle Fjord.

Boligprojekt i Haahrs Have er klar til start - kun én ting mangler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce