Borgergård forsvinder - erstattes af forening

Grejs Borgergård er solgt og lukker efter 127 års virke. Det sidste arrangement bliver den ekstraordinære generalforsamling sidst på måneden, hvor borgergården forvandles til Grejs Borgerforening. Arkivfoto

Borgergård forsvinder - erstattes af forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På den første af to generalforsamlinger var der stemning for at forvandle Grejs Borgergård til Grejs Borgerforening, nu hvor borgergården lukker og er solgt.

Grejs: 127 års kulturhistorie i Grejs lukker ved udgangen af april.

Her holder Grejs Borgergård en ekstraordinær generalforsamling, der har til formål at beslutte, hvad fremtiden skal være for den forening, som mister sit omdrejningspunkt.

Det sker, når Grejs Kulturcenter officielt er indviet og udlejningen, og aktiviteterne fra Grejs Borgergård flytter ud i det nye center på Vestermarksvej.

Borgergårdens skæbne som forening blev behandlet på den årlige generalforsamling forleden, og her var rekordmange mødt op i borgergården for at tage stilling til de fire forslag, der på forhånd var stillet af fire forskellige medlemmer.

Hvor der normalt møder 12-15 borgere op, havde 36 medlemmer valgt at troppe op for at få indflydelse på den beslutning, som skal endelig vedtages på den ekstraordinære generalforsamling, der endnu ikke er sat dato på.

Som gamle nostalgikere synes mange af de ældre i Grejs, at det er ærgerligt, at mere end 125 års historie skal nedlægges.
Thorkild Bech, afgående formand for Grejs Borgergård
Hele bestyrelsen siger stop
Når Grejs Borgergård forvandles til Grejs Borgerforening, bliver det uden den siddende bestyrelse.Ingen af de nuværende bestyrelsesmedlemmer ønsker at fortsætte efter den ekstraordinære generalforsamling, som forventes at finde sted i slutningen af april.

Heller ikke foreningens formand Thorkild Bech bliver på sin bestyrelsespost.

- Jeg håber, at foreningen fortsætter med et nyt navn og en ny bestyrelse. Jeg er 77 somre, så lad os få nogle af de unge med. Problemet er, at de ikke vil, og det kan jeg ikke forstå. Men jeg håber, at nye folk melder sig på banen, og en ny bestyrelse kan sagtens blot bestå af tre personer, siger Thorkild Bech.

Grejs Borgergård tæller i dag 159 husstande i medlemskartoteket, og kassebeholdningen følger med til den nye forening.

- Der skal være nogle til at arrangere bankospil, juletræ og fastelavn. Det gør lokalrådet ikke, og kulturcenteret har rigeligt at se til. Centret har heller ingen medlemmer, kun medlemsforeninger, siger Thorkild Bech.

To forslag forkastet

Arne Poulstrup fra Grejs Lokalråd havde op til mødet foreslået, at borgergården eventuelt med et nyt navn skal være en underafdeling under lokalrådet og stadig arbejde for de aktiviteter, man gerne vil fremme i Grejs.

Niels Hellmund Jensen, formand for Grejs Kulturcenter, foreslog som medlem af borgergården, at foreningen skal forvandles til kulturcenterets støtteforening, der fortsat kan stå for arrangementer, men også skal stå for ansøgninger om penge til udbygning af kulturcentrets faciliteter.

De to forslag var der dog ikke opbakning til, ifølge formanden for Grejs Borgergård, Thorkild Bech.

- Arnes forslag med ikke at lave det til en forening, men som en del af lokalrådet uden egen bestyrelse, var der ikke opbakning til. Folk gad heller ikke en forening, der skal samle penge sammen, så kulturcentret kan få en springgrav og andre ting. Til gengæld kunne folk godt lide det forslag til nye vedtægter, som også var kommet inden mødet, fortæller Thorkild Bech.

Styrkelse af sammenhold

Forslaget, der var stillet af Judith Pedersen og Jens Kristensen, forvandler Grejs Borgergård til Grejs Borgerforening, der skal have følgende formål:

"At medvirke aktivt til at fremme arrangementer, der tjener til oplysning, styrkelse af socialt sammenhold og almen underholdning i samarbejde med lokalområdets øvrige aktører. Foreningens arrangementer forventes primært afholdt i Grejs Kulturcenter, samt eventuelt andre egnede lokaler i Grejs."

- Niels Hellmund bad på mødet om 10 minutters pause for at tale med Jens og Judith, og både Niels og Arne valgte at trække deres forslag. Resultatet blev, at de fire nu skal holde møde og skal lave et fælles forslag til vedtægter, som der skal stemmes om på den ekstraordinære generalforsamling sidst på måneden. Det var der enstemmig opbakning til, fortæller formanden.

Klar til at overtage

Borgergården er allerede solgt til lokale Jan Nørskov Madsen, og parterne har aftalt en overtagelsesdag 1. juni.

- Men hvis vi når at holde generalforsamling inden 1. maj, kan Jan lige så godt overtage huset 1. maj, og det vil han også gerne. Vi skal blot have nogle praktiske forhold vedrørende betaling på plads inden, og så skal vi på tirsdag køre al service op i kulturcentret, så vi får borgergården tømt, siger Thorkild Bech.

Borgergård forsvinder - erstattes af forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce