Bredballe Kirke: Advokat bag Facebook-gruppe blev provokeret til aktivisme

Der er kø ved Bredballe Kirke ved højtiderne, som her ved en tidligere julegudstjeneste. Menighedsrådet har gået meget stille med overvejelserne om at rive kirken ned, mener Mette Stimpel Stenled, som håber, at protester og underskrifter imod beslutningen kan få rådet til at genoverveje sin beslutning. Arkivfoto

Bredballe Kirke: Advokat bag Facebook-gruppe blev provokeret til aktivisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Stimpel Stenled har stillet sig spidsen for protest mod nedrivning af Bredballe Kirke og hun vil nu se menighedsrådets beslutningsproces efter i sømmene.

Bredballe: - For mig handler den her sag ikke om jura. Den handler om, hvilke forpligtelser menighedsrådet har overfor menigheden og borgerne i Bredballe og jeg kan i hvert fald ikke få øje på, at menighedsrådet har inddraget nogen i hele processen.

Sådan siger advokat Mette Stimpel Stenled, der bor på Sjælland, men som stammer fra Bredballe om baggrunden for, at hun har oprettet Facebook-gruppen Red Bredballe Kirke og stillet sig i spidsen for protesterne imod menighedsrådets beslutning om at rive sognets gamle kirke ned og opføre en ny.

Hun har søgt om aktindsigt i menighedsrådets beslutningsproces op til afgørelsen.

- Jeg er blandt andet interesseret i at vide, om man har kigget på alternativer til en nedrivning, såsom opførelse af en tilbygning til kirken. Det virker voldsomt, at man beslutter at rive en kirke ned, som betyder meget for mange mennesker blot fordi der på enkelte dage i løbet af året er pladsmangel. Bruger man det argument, skulle man jo rive alle landets kirker ned, siger Mette Stimpel Stenled.

Det virker voldsomt, at man beslutter at rive en kirke ned, som betyder meget for mange mennesker blot fordi der på enkelte dage i løbet af året er pladsmangel. Bruger man det argument, skulle man jo rive alle landets kirker ned.
Mette Stimpel Stenled, advokat

- Giver ingen mening

Hun tilføjer, at formålet med dels Facebook-gruppen og dels den underskriftsindsamling, hun også har sat i gang, er at gøre det tydeligt for menighedsrådet, at dets beslutning vækker stærke følelser i mange af sognebørnene.

- Jeg har aldrig før i mit liv lavet noget aktivistisk, men jeg ved, at rigtig mange i Bredballe, blandt andre min mor, som er flittig kirkegænger, ikke var vidende om menighedsrådets beslutning og det provokerede mig til at handle, fortæller Mette Stimpel Stenled.

Hun håber, at menighedsrådet på sognemødet den 8. april vil lade sig overbevise af de mange kommentarer på "Red Bredballe Kirke" og de indsamlede underskrifter til at genoverveje sin beslutning.

- Hvis det var sådan, at kirken var vandskadet og ikke kunne bruges eller renoveres, så kunne jeg forstå, at man rev den ned. Men at rive en kirke ned, fordi der er pladsmangel enkelte dage, det giver ingen mening, siger Mette Stimpel Stenled.

Der er min tro opbygget

- Men du bor jo slet ikke i Bredballe. Kan du ikke være ligeglad med, hvad der sker med kirken?

- Nej, det kan jeg slet ikke. Jeg og min søster har sunget i kirkekor der, som mine niecer gør i dag. Jeg er viet der og mit barn er døbt der. Det er der, min barnetro er opbygget, og der de store begivenheder i mit liv er foregået, og det er der, jeg en dag vil begraves, så jeg kan ikke være ligeglad. Sådan er vi mange, der har det, og det har menighedsrådet ikke taget højde for, før det traf sin beslutning, siger Mette Stimpel Stenled.

Bredballe Kirke: Advokat bag Facebook-gruppe blev provokeret til aktivisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce