Bredballeområdet forkælet i budgettet for 2018: Her er planerne

Det store udviklingsområde Tirsbæk Bakker betyder ekstra pres på infrastrukturen i Bredballe. Det er en af forklaringerne på, at 7120 Vejle Øst har fået mange millioner på årets budget siger udvalgsformand Peder Hummelmose (V). Kort: Helhedsplanen for Tirsbæk Bakker

Bredballeområdet forkælet i budgettet for 2018: Her er planerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny børnehave i Tirsbæk Bakker og forbindelsesvej til Engum er blot to projekter, der har fået millioner. Bredballe er udviklingsområde forklarer udvalgsformand.

Bredballe: En børnehave med den bedst tænkelige udsigt.

Det lover manden bag boligudstykningen Tirsbæk Bakker, direktør Morten Hansen, efter, at byrådet tirsdag sendte 28 millioner kroner i retning af det store boligområde på kanten af Bredballe. Morten Hansen har sammen med kommunen fundet en placering til daginstitutionen - og den bliver som nævnt med udsigt.

- Og jeg kunne forestille mig, at stedet bliver en slags centrum i Tirsbæk Bakker. Jeg har en idé om også at skabe nogle fællesfaciliteter for området, siger Morten Hansen.

Kommunen har også fundet 18,4 millioner kroner til en forbindelsesvej til Engum nord for Juelsmindevej. Efterhånden som Tirsbæk Bakker bliver udviklet, vil vejen danne den nordlige grænse for udstykningen. Til gengæld er Morten Hansen klar til at betale for forbindelsen til det interne vejnet i udviklingsområdet.

Det er lidt tilfældigt, at de mange bevillinger til Bredballe ramler sammen i år. Men Bredballe er et af kommunens udviklingsområder
Peder Hummelmose (V) - formand for teknisk udvalg

Mange millioner

Daginstitutionen i det nye boligområde er kun et af en række Bredballe-projekter, der er kommet med i kommunens budget for 2018 og de følgende tre år. Listen tæller en trafiksikring ved Tirsbæk Strandvej, cykelsti langs Hældagervej og tre millioner kroner til en renovering af Bredballecentret.

Det sidste beløb er en gentagelse af en tilsvarende sum, der var afsat til centret på dette års budget. De penge blev i stedet brugt til et renoveringsprojekt ved Åcentret i Vejles midtby, og nu genopstår de tre millioner på teknisk udvalgs budget.

Udvalgets formand, Peder Hummelmose (V), medgiver, at der er sendt mange penge i retning af Bredballe med tirsdagens budgetforlig, men som han siger:

Hængepartier

- Det er lidt af en tilfældighed, at så meget ramler sammen på et enkelt budget. Bredballe har haft nogle hængepartier, når det gælder trafiksikkerhed. Og så er det et af de områder, hvor der er byudvikling. Derfor ser det sådan ud, siger udvalgsformanden.

I Tirsbæk Bakker glæder direktør Morten Hansen sig over samarbejdet med kommunen. Om kort tid skal teknisk udvalg behandle lokalplanen for endnu en etape af den store helhedsplan for området. Fuldt udbygget vil det bakkede landskab omgivet af Horsensvej, Juelsmindevej og Tirsbækvej rumme op til 1.300 boliger. Næste etape er planlagt til mellem 125 og 200 boliger - alt efter om der kun bygges villaer, eller der også anlægges rækkehuse, som det er sket i de første etaper af udstykningen.

Unge familier

Området har været under udvikling siden 2010, og Morten Hansen ser en ny daginstitution som et afgørende plus for området:

- Rigtig mange af køberne er helt unge familier. Så der er brug for både gode pasnings- og skoletilbud, siger direktøren for Tirsbæk Bakker.

I Engum håber borgerne på, at store del af området kan blive en del af Engum Skoles distrikt. I dag hører en del til Hældagerskolen, men med en sikker skolevej og en udbygning kan landsbyskolen kun et par kilometer fra boligområdet blive et alternativ for områdets skolesøgende børn.

Bredballeområdet forkælet i budgettet for 2018: Her er planerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce