Britisk kunstner fylder rådhuset med balloner - kom og gå en tur igennem dem

Kunstneren Martin Creed har fyldt flere rum halvt op med balloner som led i værket "Half the Air in a Given Space". Her er der brugt hvide balloner, men han udvælger farven, så den passer til rummet. Det er meningen, at gæsterne skal gå en tur i alle ballonerne for at opleve kunstværket. Pressefoto

Britisk kunstner fylder rådhuset med balloner - kom og gå en tur igennem dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den britiske kunstner Martin Creed giver besøgende et helt nyt indtryk af kendte offentlige rum, som Vejles gamle rådhus, Fredericia Banegård og Kolding Bibliotek.

Vejle: Trekantområdets Festuge får besøg af den britiske kunstner Martin Creed, som for første gange viser sin installation "Half the Air in a Given Space" for et et dansk publikum.

Festugen har i år særlig fokus på kunst, og arrangørerne forventer at én af hovedattraktionerne bliver Creeds anerkendte interaktive kunstværk. Man kan se og gå en tur igennem den enorme mængde af balloner tre steder i Trekantområdet: Det gamle rådhus i Vejle, Fredericia Banegård og Kolding Bibliotek.

Titlen "Half the Air in a Given Space" afspejler kunstværkets koncept: Halvdelen af luften i et givent rum fyldes i balloner. En simpel ting på papiret, men noget, der giver en forbløffende wauw-effekt.

Installationens udtryk er stærkt varierende afhængig af arkitekturen, som sætter rammen. Desuden bliver farven på ballonerne specifikt valgt til den enkelte bygning. Det bliver dermed tre vidt forskellige værker.

Martin Creed har gennem sin 30-årige karriere vundet stor anerkendelse globalt og fik i 2001 overrakt den prestigefyldte Turner Prize. Creed er ifølge arrangørerne en social kunstner, forstået på den måde, at magien i hans værker ligger i den måde, de interagerer med mennesker og steder.

Hans ballonværk har tidligere har været vist på Washingtons universitet, Gavin Brown's Enterprise, New York og Hayward Gallery, London.

Vi har store ambitioner med vores festuge og vil I de kommende år arbejde for at Trekantområdet byder på endnu flere storslåede oplevelser.
Jesper Elkjær
Martin Creeds blå bog
Martin Creed, 50 år, er født i Wakefield i England.

Da han var tre år flyttede hans familie til Glasgow i Skotland, hvor han er vokset op.

Fra 1986 til 1990 læste han på kunst på Slade School of Fine Art i London.

Derefter boede han i London til 2001, hvorpå han flyttede til den lille ø Alicudi nord for Sicilien.

Creed har gennem årene både beskæftiget sig med musik, video, billedkunst og intallationer.

I 2001 fik han overrakt Turner-prisen.

Han bor og arbejder i dag både i London og på Alicudi.

En glad formand

- Vi er meget stolte af, at det er lykkedes for Trekantområdets Festuge at tiltrække så stor en international kunstner som Martin Creed. Det har for alvor givet os troen på, at Trekantområdets Festuge fremover kan præsentere kunst i storformat, der kan tilbyde både det storslåede og det uventede for et bredt publikum, siger Jesper Elkjær, formand for Kulturregion Trekantområdet.

De tre værker er støttet af Kulturregion Trekantområdet, Region Syddanmarks Kulturpulje og Statens Kunstfond.

Værket vil kunne ses i Vejles gamle rådhus fra onsdag 29. august til den 2. september, og på Fredericia Banegård fra den 24. august til 2. september og på Kolding Bibliotek ligeledes fra 24. august til 2. september.

Se en video med balloner her

Britisk kunstner fylder rådhuset med balloner - kom og gå en tur igennem dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce