Byens centrale plads skal ryddes - se de nye skitser

Ideen om et fladt torv er bevaret - men i denne variation lægger man op til et lavt plateau på nordsiden af pladsen til blandt andet udeservering. Skitse: Vejle Kommune og Schønherr

Byens centrale plads skal ryddes - se de nye skitser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådhustorvet har i årtier stået på byplanlæggernes dagsorden - nu har politikerne fået nye skitser.

Vejle: Et nyt rådhustorv i Vejle er nu kommet et par skitser nærmere.

Efterhånden er det halvandet år, siden Vejle Amts Folkeblad fortalte om de nye planer for torvet. Dengang præsenterede forvaltningen med stadsarkitekt Lisbet Wolters i spidsen et projekt, hvor der var skabt sammenhæng mellem byens to centrale pladser - Rådhustorvet og Kirketorvet.

Forslaget faldt ikke umiddelbart i politikernes smag - især ikke prisoverslaget på rundt regnet 30 millioner kroner. Derfor blev forvaltningen bedt om at arbejde videre med et mere enkelt projekt.

I forsommeren godkendte teknisk udvalg et forslag, som der så skulle arbejdes videre med. Skitsen viste et fladt torv med en sammenhængende ny belægning og uden de karakteristiske skulpturer.

Renoveringen skal resultere i et hyggeligt torv med mulighed for ophold og forskellige typer af arrangementer. Det skal fortsat være en demokratisk plads, men med den historiske magtposition indbygget i pladsen.
Teknisk forvaltning i indstillingen til politikerne
I de første skitser var der etableret en  sammenhængende stenbelægning hele vejen på tværs af torvet. Men som skitsen viser, er der også mulighed for at bevare markeringen af supercykelsti og vej mellem Kirkegade og Blegbanken. Skitse: Vejle Kommune og Schønherr
I de første skitser var der etableret en sammenhængende stenbelægning hele vejen på tværs af torvet. Men som skitsen viser, er der også mulighed for at bevare markeringen af supercykelsti og vej mellem Kirkegade og Blegbanken. Skitse: Vejle Kommune og Schønherr

Flere valgmuligheder

Siden har forvaltningen i samarbejde med landskabsarkitektfirmaet Schønherr udarbejdet nye tegninger. Og i næste uge bliver politikerne præsenteret for skitserne. Tirsdag er de på dagsordenen hos teknisk udvalg, og dagen efter får hele byrådet lejlighed til at drøfte torvets fremtid på et temamøde.

Ifølge de nye skitser kan politikerne vælge mellem en række udformninger. Ideen om en sammenhængende plads er bevaret, men med variationer. Ideen om en flad plads er kombineret med et forslag om at bevare et plateu på nordsiden af torvet langs det tidligere Hotel Royal - den bygning, der indtil nytår husede Fætter BR.

Ideen om den sammenhængende belægning er også varieret en anelse. Hvis det er et ønske, kan den nuværende markering af supercykelsti og vejbane fra Kirkegade og Blegbanken bevares.

Pris: 6,5 millioner kroner

Prisen for projektet ligger ifølge et overslag mellem 6 og 6,5 millioner kroner. Men hvis der er politisk vilje til at ofre mere, indeholder forslaget også ideer til kunstneriske elementer på pladsen - blandt andet springvand.

På udvalgsmødet vil politikerne også blive præsenteret for et forslag til, hvordan man respektfuldt kan flytte de nuværende skulpturer af den islandske kunstner Sigurjòn Olafssón til en ny placering.

Hvis politikerne i næste uge siger ja, lægger embedsværket op til en række møder med blandt andet City Vejle, handicaprådet og ældrerådet om elementer i planen. Derefter arbejder forvaltningen videre med skitserne, så der kan ligge et endeligt forslag til vedtagelse på teknisk udvalgs møde 19. marts.

Hvis alt går efter planen, vil selve arbejdet med at ændre pladsen gå i gang i eftersommeren.

Byens centrale plads skal ryddes - se de nye skitser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce