Bygherre lægger Mindebo-projekt i skuffen

Mindebo har fået forlænget levetiden. I hvertfald har Therkildsen Ejendomme besluttet ikke at realisere det projekt, som først kræver en politisk godkendt lokalplan. Omvendt vil Mads Therkildsen ikke udelukke, at projeket med 25 boliger eller et andet byggeprojekt, kan blive aktuelt på et senere tidspunkt. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Bygherre lægger Mindebo-projekt i skuffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modstanden mod nedrivning af Mindebo er kommet bag på bygherre, der overvejer projektets skæbne

Mølholm: Onsdag fik Therkildsen Ejendomme grønt lys for at bygge 57 boliger i Mølholmdalen.

Lige oven for de nedrivningsmodne fabriksbygninger fra Funders Rebslageri har Therkildsen Ejendomme endnu et byggeprojekt i støbeskeen.

Give-firmaet har købt kontorbygningen, der tidligere husede Geopartner, og har en forkøbsaftale på nabohuset. Men det er ikke et hvilket som helst hus, Therkildsens Ejendomme har erhvervet sig retten til at købe.

Her boede Danmarks største folkemindesamler Evald Tang Kristensen. Han opførte Mindebo i 1897 og boede der indtil sin død 32 år senere. 

Vi ville ikke lurepasse, men foretrækker at spille med åbne kort. Derfor fremlagde vi vores planer for det andet område, mens der blev arbejdet med lokalplanen for Fundersvej
Mads Therkildsen, Therkildsen Ejendomme

Har lagt projektet ned

Står det til Therkildsen Ejendomme, skal huset rives ned sammen med naboejendommen, hvilket skal bane vej for et byggeprojekt med 24 boliger. 

Men planerne er langt fra så aktuelle, som de var, da bygherren præsenterede projektet for Vejle Kommune og bad teknisk udvalg sætte arbejdet med projektets lokalplan i gang.

Den gang besigtigede udvalgsmedlemmerne området, men politikerne valgte at udskyde behandlingen af sagen. Og nu er det ikke sikkert, at det bliver aktuelt med en lokalplan for området ved Mindebo og Geopartner-ejendommen.

- Efter alt det, der har været med Mindebo, har vi valgt at lægge projektet ned. Jeg ved virkelig ikke, hvad vi skal med det projekt. Derfor har vi ikke gjort noget ved det siden den dag, politikerne besøgte området, fortæller Mads Therkildsen.

Vil ikke lurepasse

Flere byrådsmedlemmer og en række - særligt lokalhistorisk interesserede - vejlensere kritiserede nedrivningsplanerne for det privatejede hus, som de mener rummer store kulturhistoriske værdier for byen.

- Vi kunne se, at Mindebo ligger mange folk på sinde, og vi synes heller ikke, at det var fair først at lave en lokalplan for ét område, og så først bagefter dukke op med den anden sag. Vi ville ikke lurepasse, men foretrækker at spille med åbne kort. Derfor fremlagde vi vores planer for det andet område, mens der blev arbejdet med lokalplanen for Fundersvej. Men det kom bag på os, at der var så mange følelser for Mindebo, siger Mads Therkildsen, der ejer og driver Therkildsen Ejendomme sammen med sin far Kurt Therkildsen.

Fokus på Fundersvej

Beboerne på Bakkevej og Fundersvej er også bekymrede for, at nye boliger oven for deres villaer vil give generende indkig ned i haver og huse. Derfor kan Therkildsen Ejendomme forvente ny modstand fra naboerne, hvis det igen bliver aktuelt at bede kommunen udarbejde en lokalplan for projektet.

Helt aflive projektet og garantere, at det aldrig bliver taget op af skuffen igen, vil de to byggepartnere dog ikke.

- Vi har lagt det ned og bruger ikke krudt på det projekt. Det kan blive aktuelt senere hen, men så kan det være, at det bliver en anden idé end de 24 boliger. Det kan godt være, det er at skyde over mål. Men vi ved ikke, hvad der skal ske, og nu ligger vores fokus på Fundersvej, siger Mads Therkildsen.

Bygherre lægger Mindebo-projekt i skuffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce