Damerne Først: Mette laver ny klub for kvinder

- Vi kvinder kan få rigtig meget ud af at stå sammen og bruge hinanden, lyder det fra Mette Hauge Kaae, der netop har sparket gang i kvindenetværket Ladies First i Vejle. Foto: Mette Mørk

Damerne Først: Mette laver ny klub for kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle - Kvinde er kvinde værst, lyder en ret så ærgerlig talemåde, som Mette Hauge Kaae da heller ikke genkender fra sit eget liv. Tværtimod.

- De senere år har jeg virkelig fået øjnene op for, at vi kvinder kan få rigtig meget ud af at stå sammen og bruge hinanden - og jeg synes faktisk også, vi er gode til det, lyder det fra den 35-årige kvinde.

Hun har derfor netop taget initiativ til et vaskeægte kvindenetværk i Vejle. Ladies First hedder det, som egentlig er et landsdækkende tiltag, der så dagens lys tilbage i 2012.

6000 medlemmer

Tre aarhusianske studerende mente, at der manglede et sted for ambitiøse og engagerede kvinder.

Formålet var og er stadig at inspirere og motivere hinanden til større foretagsomhed og tro på egne evner, som det hedder på hjemmesiden.

Siden er det på landsplan vokset til at have mere end 6000 medlemmer og holder til i både København, Viborg og Aalborg.

Og nu altså også Vejle.

Mette Hauge Kaae flyttede i marts til Brejning sammen med sin mand og deres toårige datter fra den nordjyske landsby Oue.

I over 10 år har hun været selvstændig med alt fra en servicevirksomhed til en webshop.

Ledte uden held

Begge er solgt, og hun bruger det meste af sin tid på Nichefabrikken, hvor hun inspirerer sine kunder til at få et meningsfuldt og givende arbejdsliv.

Ved siden af hjælper hun manden med at drive Strømpekompagniet, der udvikler, producerer og sælger specialstrømper på nettet.

- Jeg kom selv til Ladies First-arrangementerne i Aarhus og fik sindssygt meget ud af dem, ligesom jeg fik en fornemmelse af, at jeg også selv på forskelligvis kunne være med til at hjælpe andre. At jeg havde meget at byde på, forklarer Mette Hauge Kaae.

Med den oplevelse var det oplagte spørgsmål i forbindelse med flytningen: Hvad nu?

- Jeg ville gerne finde noget lignende, men uden held... så skaber jeg det da bare selv, griner hun.

Allerede en succes

Mette Hauge Kaae fik grønt lys af netværket til at forsøge sig i det sydlige Danmark. Allerede med succes.

I sidste uge arrangerede hun og stifter af Ladies First, Maria Leerbeck, et møde på Conrad Café for at "stikke en finger i jorden" og tænkte, at der nok ville komme en fem-syv stykker.

Det blev til 28, der, ifølge Mette Hauge Kaae, ligeledes gav udtryk for, at de havde savnet sådan et netværk.

Siden er det bare vokset igennem de sociale medier. 220 er i skrivende stund medlem af netværket og i kontakt med hinanden på Facebook-gruppen Ladies First X Vejle.

- Det gør mig meget glad, og jeg kan allerede nu se, det er nogle sindsygt seje og fortagsomme kvinder.

- De laver alt muligt. Nogle er iværksættere og karrierekvinder, andre er studerende eller på barsel. Det er vigtigt at slå fast, at alle - også uanset alder - er velkomne. På den måde sikrer vi, at debatterne bliver nuancerede. Det har vi brug for.

Workshops og foredrag

- Fællesnævneren er bare, at de søger personlig og faglig udvikling og ønsker inspirerende relationer med ligesindede med samme drive, lyder det fra Mette Hauge Kaae og tilføjer, at flere allerede har meldt sig til at være med i styregruppen.

- Og sammen skal vi løfte opgaven om at skabe Vejle Kommunes mest spændende netværk for kvinder.

Der er ikke tale om en kaffeklub med kage og sniksnak om Føtex-tilbud på dagsordenen. Meningen er, at der løbende arrangeres workshops og foredrag med indhold.

Første arrangement er i støbeskeen og holdes til september og har indtil videre overskriften "Hvad er et godt netværk?". Det er gratis at være medlem.

- Man betaler pr. gang. Jeg kan godt lide on demand-tanken. At man kun betaler for det, man får. I øvrigt tjener ingen på det. Jeg gør det, fordi jeg brænder for det og ikke kan lade være, lyder det fra den lokale initiativtager.

Har andre interesser

Men hvorfor har kvinder i 2016 brug for et netværk - uden mænd?

- Sådan har jeg også tænkt førhen. Jeg troede, at kvindenetværk var sådan nogle, hvor man sad og peb over, hvor synd det er for os... at vi ikke har de samme rettigheder som mænd. Sådan er det naturligvis ikke.

- Vi må bare erkende, at vi tit interesserer for andre emner - eller i hvert fald for andre aspekter ved de emner. Selvstændige mænd er ofte meget fokuserede på bundlinjen, det er kvinder også - men min erfaring er, at vi også er meget nysgerrige i alle processerne på vejen hen til en sund bundlinje. Dem vil vi have mulighed for at få på banen her, siger Mette Hauge Kaae.

Damerne Først: Mette laver ny klub for kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce