Dansk Industri advarer Vejles politikere: - Vi kommer til at kæmpe indædt mod planerne på havnen

Virksomhederne på nordkajen i Vejle Havn skal vige til fordel for boliger. Arkivfoto: Torben Glyum

Dansk Industri advarer Vejles politikere: - Vi kommer til at kæmpe indædt mod planerne på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Dansk Industri er man ikke vilde med den kommende udvikling på Vejle Havn. Organisationen kalder den for en afvikling af det erhverv, som "gennem år og dag har skaffet omsætning, arbejdspladser til havnene og kommunerne".

Opdateret version. Den første var uden kommentarer fra branchedirektør Michael Svane.

Vejle: "Virksomhederne er ramt af granatchok".

Det skriver branchedirektør for Dansk Industri (DI) Michael Svane i en kommentar til udviklingen af Vejle Havn, hvor virksomhederne på nordkajen med byrådspolitikernes velsignelse skal erstattes af boliger.

Men det er ingen god idé, mener han.

Faktisk går han så vidt som til at skrive, at han og hans kollegaer er klar til at kæmpe indædt mod planerne.

Over for Vejle Amts Folkeblad uddyber han, at DI i første omgang vil finde ud af, om byrådets beslutning strider i forhold til lovgivningen - i første omgang har man kig på paragraf 6 og 9 i havneloven.

- Den ene paragraf siger, at havnearealer skal prioriteres til virksomheder. Den anden, at kommunalbestyrelsen skal varetage havnens interesser. Vi spørger, om det nu også er tilfældet her, siger han.

Vi kommer til at kæmpe indædt mod planerne i begge kommuner. At nedlægge betydende erhvervshavne er afvikling og ikke udvikling.
Michael Svane, branchedirektør, Dansk Industri

Klager om lugt og støj

Kommentaren fra Dansk Industri blev sendt til pressen fredag formiddag, og i den bliver der langet gevaldigt ud efter planerne i både Kolding og Vejle.

Mens man i Vejle kun lukker en del af området for erhverv, går man mere vidtgående til værks i Kolding. Her lukker man på sigt samtlige virksomheder ved kajkanten.

Alligevel skelner Michael Svane ikke mellem de forskellige strategier.

- Budskabet er, at de private havnevirksomheder, som gennem år og dag har skaffet omsætning, arbejdspladser til havnene og kommunerne, nu ikke længere er ønskede. Til gengæld rykker projektmagere og ejendomsudviklere ind med højstemte planer om boliger i maritime omgivelser, skriver direktøren.

Gør det slet ingen forskel for dig, at industrien fortsat har plads på sydkajen i Vejle?

- Flere havne har gjort tilsvarende, og faktum er, at virksomhederne render ind i langt flere klager om lugt og støj. Deres vilkår bliver sværere, så deres frygt er set med vores øjne reel, svarer Michael Svane.

Afvikling, ikke udvikling

Han nævner Svendborg og Fredericia som eksempler på havne, der har mærket konsekvenserne af, at byen rykkede tættere på.

- Jeg får lidt dejavu. For vi stod med lignende for omtrent et årti siden. Svendborgs erhvervshavn er nu lukket helt, og i Fredericia flyttede skibsværftet. Det hørte ikke længere til. Jeg er bange for, at vi lige om lidt står med samme problemstilling i Vejle og Kolding, siger han.

Direktøren mener, at man med beslutningen i begge byer risikerer at gøre alvorlig skade på erhvervslivet, som med hans ord er grundlaget for beskæftigelse, velstand og dermed velfærd i hele landet.

- Vi kommer til at kæmpe indædt mod planerne i begge kommuner. At nedlægge betydende erhvervshavne er afvikling og ikke udvikling. I tider med nødvendige høje ambitioner om grøn omstilling og en forstærket klimaindsats er det helt ubegribeligt, mener Michael Svane.

Dansk Industri advarer Vejles politikere: - Vi kommer til at kæmpe indædt mod planerne på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce