Danske Banks fremtid i Vejle Kommune er stadig uvis

Det er her i Danske Banks afdeling i Tallinn i Estland, skandalen tog sin begyndelse. Vejles politikere smider ikke banken ud - her og nu, i al fald. Foto: Ints Kalnins/Ritzau Scanpix

Danske Banks fremtid i Vejle Kommune er stadig uvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til foråret skal kommunens bankforretninger i udbud, og det afventer politikerne.

Vejle: Vejle Kommune smider ikke sin bankforbindelse, Danske Bank, på porten her og nu.

Det står fast efter mandagens møde i byrådets økonomiudvalg. Her fik politikerne en orientering, som de ifølge både borgmester Jens Ejner Christensen (V) og den socialdemokratiske gruppeformand, Søren Peschardt (S), tog til efterretning.

Politikerne fik blandt andet at vide, at kommunen under alle omstændigheder skal have sine bankforretninger i udbud næste forår:

- Derfor har vi en mulighed for at reagere der. Vi kan ikke bare komme ud af vores aftale med Danske Bank her og nu, hvis vi måtte ønske det. Ifølge vores kontrakt skulle der ligge en dom mod banken, siger Jens Ejner Christensen.

Vi har en relation med Danske Bank på godt og ondt - også fordi staten kræver, at vi har et samarbejde med banken.
Søren Peschardt, Socialdemokratiets gruppeformand

Fakta - ikke følelser

Det er hvidvaskskandalen omkring bankens filial i Estland, der har fået Vejle Kommune - og flere andre kommuner - til at overveje, om man skal fortsætte med Danske Bank:

- Jeg er godt tilfreds med orienteringen. Nu har vi tid til at overveje, hvad vi vil gøre. Vi sender et signal om, at vi tager afstand fra det etiske og moralske omkring skandalen, men gerne vil handle på fakta og ikke følelser, siger Søren Peschardt.

Skal være stor bank

Ifølge borgmester Jens Ejner Christensen er det ikke bare sådan at flytte bank for en kommune af Vejles størrelse. Med en milliard-økonomi er det langt fra alle banker, der kan håndtere bankforretningerne for Danmarks sjettestørste kommune:

- Det er ikke sådan, at vi vil få 20-30 tilbud, når vi sender vores banksamarbejde i udbud. Det bliver en af de seks store såkaldt systemiske banker, vi kan vælge imellem, siger borgmesteren.

Ifølge Søren Peschardt skal kommunen også tage hensyn til, at staten kræver, at en kommune under alle omstændigheder har en forbindelse til Danske Bank.

- Det skyldes, at banken er forpligtet til at oprette konti for borgere, der ellers ikke kan få en konto. Og på den måde, skal vi samarbejde med Danske Bank, siger den socialdemokratiske gruppeformand.

Danske Banks fremtid i Vejle Kommune er stadig uvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce