Dart kan sagtens spilles fra en stol

Claus Barnkob er medlem af Rolling Devils Vejle og havde taget turen fra Middelfart for at se de nye lokaler og dyste mod Pierre Petersen og hans far Palle Petersen. Foto: Søren Gylling

Dart kan sagtens spilles fra en stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dartklubben Royal har budt parasportsforeningen Rolling Devils inden for i nye klublokaler.

Vejle: Mike kan gå og stå - det kan Pierre ikke. Alligevel kan de dyste på lige fod i den ædle pilesport - dart.

- Jeg har ledt efter en sport, hvor jeg kunne spille med andre end folk i kørestol, fortæller Pierre Petersen.

I den forbindelse fik han for et par år siden øje på dart - og i dag er han sammen med seks andre medlem af foreningen Rolling Devils Vejle - en dartklub for handicappede.

Men hvor kommer Mike Ø. Nielsen så ind i billedet?

Jo, Mike er næstformand i Dartklubben Royal i Vejle. Og klubben har budt kørestolsbrugerne indenfor.

80 medlemmer
Dartklubben Royal har 80 medlemmer.Klubben blev stiftet i 1982 og har for tiden otte turneringshold inklusive to oldboyshold.

Det bedste hold spiller i 2. division vest, hvor holdet indtager en niendeplads ud af 12 hold.

Ifølge klubbens hjemmeside, er der åbent for både elitespillere og folk, der bare vil hygge sig med dartspillet.

Se mange flere informationer på klubbens hjemmeside www.dartklubbenroyal.dk
Skiven til kørestolsbrugerne hænger 36 centimeter lavere end skiven for de stående. Men det er nemt at huske, hvor højt pletten skal anbringes over gulvet. Mens den for de stående sidder har pletten i 173 centimeters højde  er den anden plet  137 centimeter over tulvet - altså samme tal blot anden rækkefølge. Foto: Søren Gylling
Skiven til kørestolsbrugerne hænger 36 centimeter lavere end skiven for de stående. Men det er nemt at huske, hvor højt pletten skal anbringes over gulvet. Mens den for de stående sidder har pletten i 173 centimeters højde er den anden plet 137 centimeter over tulvet - altså samme tal blot anden rækkefølge. Foto: Søren Gylling

40 centimeters forskel

- Nu kan Pierre og jeg dyste side om side. Reglerne er de samme - uanset om du sidder i kørestol eller kaster pilene stående, forklarer Mike Nielsen.

Det fysiske bevis er seks dartskiver hængt op i et særligt lokale i Royals nye klubhus i Sjællandsgade.

Skiverne hænger forskudt. Dartskiverne til de stående har bullseye placeret 1,73 centimeter over gulvet, mens den skive, Pierre Petersen skal sigte efter, har pletten 1,37 centimeter over det nye gulvtæppe.

Pierre Petersen spillede tidligere kørestolsbasket, men blev fristet af dartsporten ,hvor han kan konkurrere på lige fod med stående. Foto: Søren Gylling
Pierre Petersen spillede tidligere kørestolsbasket, men blev fristet af dartsporten ,hvor han kan konkurrere på lige fod med stående. Foto: Søren Gylling

Eneste i Danmark

Indtil for nogle år siden dyrkede Pierre Petersen en sport, hvor målet hang noget længere over gulvhøjde:

- Jeg spillede kørestolsbasket. Men i længden ville jeg gerne prøve noget, hvor der var andre end handicappede at spille imod. Og for to et halvt år siden fik jeg så øje på dart, fortæller Pierre Petersen.

I Dartklubben Royal har man i flere år arbejdet på at sikre, at gående og kørestolsbrugere kan spille side om side, og da klubbens medlemmer for snart fire måneder siden gik i gang med at indrette nye klublokaler i en tidligere produktionshal i Sjællandsgade, bød muligheden sig.

Ifølge klubben er de tre baner i Sjællandsgade det eneste sted i Danmark, hvor det er muligt. Og klubben håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet.

Dartklubben Royal indviede de nye lokaler lørdag. Her råder klubben over 16 baner - dobbelt så mange som i de tidligere lokaler i Vestergade. Foto. Søren Gylling
Dartklubben Royal indviede de nye lokaler lørdag. Her råder klubben over 16 baner - dobbelt så mange som i de tidligere lokaler i Vestergade. Foto. Søren Gylling

Masser af plads

I det hele taget håber formand Heinz Dahl og næstformand Mike Nielsen, at mange vil finde vej til de nye, lyse lokaler tæt på havnen. Lokalerne er inderettet i fagforeningen 3F's byggeri, Vejlegården - tæt ved Toldbodvej.

- Vi har fået fire gange så meget plads, som vi havde i de gamle lokaler i Vestergade. Der havde vi otte baner. Her har vi 16 og langt mere udenomsplads, fortæller Heinz Dahl.

Han er en af veteranerne i vejlensisk dart. Derfor har han været med, både da klubben boede på Langelinie og senest i Vestergade.

- Vi har vel brugt omkring 250.000 kroner og en masse arbejdstimer på at indrette os her. Men så er det også blevet virkelig godt, siger Heinz Dahl.

Mangler ungdom

Nu venter klubben så bare på endnu flere medlemmer. De seneste år har dartpilen kun peget en vej: opad. Akkurat som dart-sporten generelt herhjemme, oplever Dartklubben Royal stille og rolig tilgang:

- Det er tv-transmissionerne, der har fået mange flere til at få øje på dart. Men vi kunne godt bruge flere unge. Vores sidste junior er lige blevet 18 og er derfor rykket op, så vi skal have gang i ungdomsafdelingen igen, fortæller Heinz Dahl.

Dart kan sagtens spilles fra en stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce