De blå og røde er splittet i lommepenge-sag til psykisk syge og handicappede

Politikerne skal hvert år tage stilling til, hvad man som beboer på et botilbud skal have tilbage i pengepungen, når husleje, el og varme, mad og eventuelle børnebidrag er betalt. Arkivfoto: Morten Pape

De blå og røde er splittet i lommepenge-sag til psykisk syge og handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal af V og DF bestemmer, at borgere med fysisk eller psykisk funktionsevne minimum skal have 2622 kroner til rådighed om måneden. S og SF så gerne, at beløbet var noget højere.

Vejle: Er det nok at have 2622 kroner til sig selv om måneden?

Det spørgsmål har delt voksenudvalget, og mens de røde partier mener nej, siger de blå ja.

Hvert år skal politikerne tage stilling til, hvad man som beboer på botilbud skal have tilbage i pengepungen, når husleje, el og varme, mad og eventuelle børnebidrag er betalt.

De berørte beboere står på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne uden for arbejdsmarkedet og får en offentlig ydelse, som skal dække alle ovenstående udgifter.

Vores mål i kommunen er at komme ensomhed til livs, men de her mennesker vil jo slet ikke få råd til at tage i byen med deres familie og venner. Vi kan ikke være det bekendt.
Martin Jensen (S)

Dårligt råd til byture

Når regningen er betalt, er der for en del borgere ikke meget tilbage. Derfor går det offentlige ind og sikrer et minimumsrådighedsbeløb - hvilket svinger fra kommune til kommune.

Med et flertal bestående af Venstre og Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer er det nu fastsat til 2622 kroner i Vejle. Beløbet skal gå til ting som transport, forsikringer, licens, internet, antenne, medicin, telefon, tøj, personlig hygiejne og lommepenge.

Men det er alt for lidt, mener man i Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti. Her var man på mødet klar til at hæve det til 3000 kroner.

- På sigt ville vi gerne have sikret dem et beløb på 3500 kroner, hvilket i øvrigt heller ikke er mange penge. Vores mål i kommunen er at komme ensomhed til livs, men de her mennesker vil jo slet ikke få råd til at tage i byen med deres familie og venner. Vi kan ikke være det bekendt, mener Martin Jensen (S).

Artiklen fortsætter efter grafen.

Minimums rådighedsbeløb i nabokommunerne

V klar til budgettet

Som formand er Gitte Frederiksen (V) som udgangspunkt enig, men det ændrer ifølge hende ikke på det faktum, at udvalget har en slunken kassebeholdning. Hun vil derfor gerne tage dialogen igen, når budgettet for næste år skal vedtages.

- Vi har et overforbrug på flere millioner kroner, så vi har ganske enkelt ikke pengene til det. Så skulle vi spare på et andet område, på andre borgere, og det ville jeg også være ked af. Jeg er til gengæld meget positiv over for forslaget til forhandlingerne i sensommeren, siger Gitte Frederiksen.

- Det vil jeg holde hende op på. De andre udvalg har bedt om tillægsbevillinger, og det kunne vi også have gjort. Det ville de bare ikke være med til, fortæller Martin Jensen.

Øgede man rådighedsbeløbet til 3000 eller 3500 kroner, ville det betyde en merudgift på minimum 1,2 og 2,7 millioner.

De blå og røde er splittet i lommepenge-sag til psykisk syge og handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce