De hjemløse kan godt finde frem til Damhaven

Lene Fibæk (til højre) har i flere år været leder af Vejle Krisecenter. Nu står hun også i spidsen for det nye herberg og værested. Ved siden af stedfortræder Marie Schilton, der går i de nye lokaler inden åbningen. Arkivfoto: Claus Skovholm

De hjemløse kan godt finde frem til Damhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye herberg åbnede 1. april på en ny adresse. Men den har byens mest udsatte godt kunnet finde, viser det sig her et par uger efter åbningen af tilbuddet med tilhørende værested.

Vejle: Kan de hjemløse mon finde os? Det var det store spørgsmål, som alle på Vejles nye herberg stillede sig selv ved åbningen. Men det kan de, viser en opgørelse over antallet af brugere de to første uger.

1. april åbnede det nye tilbud på Damhaven og erstattede dermed herberget i Havnegade, som i de seneste seks år har stillet senge og anden hjælp til rådighed for byens mest udsatte.

Og allerede første aften søgte tre ly for natten på Damhaven, og dagen efter otte. Sammenlagt var herberget den første uge oppe på 27 overnatninger, og billedet lader til at gå igen i uge nummer to.

Det glæder formand for voksenudvalget, Gitte Frederiksen (V), der var med til at vedtage et herberg med tilhørende værested og lade Vejle Krisecenter stå for driften af begge dele.

Det er glædeligt, at brugerne har fundet vejen dertil og umiddelbart også har taget det til sig.
Gitte Frederiksen (V)

Lejekontrakt løber til oktober

- Man har da gjort sig sine tanker, og vi følger det tæt. Men det er glædeligt, at brugerne har fundet vej og umiddelbart også har taget det nye tilbud til sig, siger Gitte Frederiksen.

Værestedet har også haft en del besøgende. Den første uge kom sammenlagt 27 her og fik et måltid mad og hyggede sig sammen med andre.

Beslutningen om et eftermiddags- og nattilbud blev truffet i efteråret efter flere måneders uro i Byparken. Det nye værested go herberg koster årligt 2,5 millioner kroner.

Lejemålet på Damhaven 1 på anden sal løber frem til 30. oktober 2018, herefter skal udlejer og Vejle Kommune vurdere, om man vil forlænge lejekontrakten på de 190 kvadratmeter.

Værestedet holder åbent fra klokken 16 til 22 hver dag, herberget fra 22 til 8.

De hjemløse kan godt finde frem til Damhaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce