Direktøren for Vejle Musikteater stopper

Toni Lee Larsen stopper ved udgangen af marts som direktør for Vejle Musikteater. Hun drager til Spanien, hvor hun har fået et drømmejob, men hun kan endnu ikke afsløre hvilket. Arkivfoto

Direktøren for Vejle Musikteater stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toni Lee Larsen stopper som direktør for Vejle Musikteater, hvor hun blev ansat i 2002. Hun har fået job i Malaga.

Vejle: Det er efterhånden 17 år siden, at Toni Lee Larsen første gang gik ind ad døren til Vejle Musikteater som ansat.

Men i løbet af få uger er musikteatrets direktør fortid i Vejle. Hun stopper og har fået job i Malaga i det sydspanske.

Præcist hvilket job, der venter den 52-årige direktør, kan hun endnu ikke afsløre, da hun foreløbig er bundet af en fortrolighedsaftale med hendes kommende arbejdsgiver.

- Jeg har fået et fantastisk godt tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Ellers ville jeg aldrig forlade dette hus, fortæller Toni Lee Larsen.

Hun stopper i Vejle ved udgangen af marts, hvor hun rejser til Spanien for at lære sproget, inden hun begynder i sit nye job i september. Dermed forlader hun også Skanderborg, hvor hun bor i dag.

Jeg har fået et fantastisk godt tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Ellers ville jeg aldrig forlade dette hus.
Toni Lee Larsen, afgående direktør for Vejle Musikteater

Et hjem og en arbejdsplads

Det var ikke uden vemod, at hun fredag formiddag samlede musikteatrets ansatte for at orientere dem om hendes beslutning.

- Jeg glæder mig helt vildt til min nye opgave, men det er et fantastisk hus, en arbejdsplads og et hjem, jeg forlader. Men jeg synes, at jeg kan aflevere teatret med god samvittighed. Teatret har en enorm stærk organisation, og vi har fået en fantastisk ny kulturdirektør, så jeg er ikke bekymret for kulturen i Vejle, siger den afgående direktør.

Hun er taknemmelig for at have været en del af den lokale kultur og sender både roser til politikere, forvaltning og Vejles meget aktive borgere, inden hun forlader byen.

- Det har været fantastisk at få lov at være en del af udviklingen i denne by, der er så fed og vil så meget, senest med Tour de France. Men nogle gange er det godt, at der kommer nye folk til og lykkes med nye ting, siger hun.

Et stort tab for byen

Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) begræder afskeden med Toni Lee Larsen, der blev forfremmet til direktør i 2008.

- Tonis betydning kan ikke overvurderes. Hun blev direktør efter en lang periode med underskud, skiftende direktører og en flere fejlsatsninger. Hun har ikke bare lavet en turn-around på teatret. Hun har mere end fordoblet besøgstallet, skabt en profil og gjort det til et meget stort kulturhus i provinsen. Derfor er det et stort tab, og det bliver nogle stiletter, der bliver svære at fylde ud, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Hvilken profil Vejle Kommune går efter som afløser for Toni Lee Larsen skal kulturdirektør Sofie Plenge i gang med at formulere, men kulturudvalgsformanden håber, at man finder en person med en profil, som nogenlunde matcher den afgående direktør.

- Toni har altid været i stand til at sige fra, og ofte får man en person, som kun fokuserer på næste store produktion. Men Toni har været i stand til at se en, to og tre sæsoner frem Hun er en vanvittig god købmand og så er hun en god leder, der er i stand til at motivere sit personale, og det er bestemt ikke nogen let opgave at være teaterdirektør i et politisk miljø, men det er hun lykkedes med, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Første kvinde på posten

Toni Lee Larsen er teatrets fjerde direktør, og hun var den første kvinde på posten.

I hendes regeringsperiode er musikteaters besøgstal vokset fra 58.000 gæster i 2008 til 142.000 sidste år. Samtidig har teatrets økonomi gennem alle årene været sund og positiv.

Foruden at være direktør i Vejle Musikteater, sidder Toni Lee Larsen i bestyrelsen i Danmarks Underholdningsorkester og på Hornstrup Kursuscenter.

Direktøren for Vejle Musikteater stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce